USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку створили петицію за новий пам’ятний знак у центрі міста

10 Лютого 2017 18:00
Пам’ятний знак поблизу вулиці Сенаторки Левчанівської волинянці, яка стала першою жінкою-сенаторкою від Волині, просить встановити автор електронної петиції.

Електронну петицію з закликом встановити у Луцьку пам’ятний знак Олені Левчанівській зареєструвала 10 лютого Леся Косаковська.

«Олена Левчанівська (1881-1940) була першою жінкою-сенаторкою від Волині у сенаті Речі Посполитої впродовж 1922-1927 років. Вона відстоювала права українців на власній землі й репрезентувала їх в Європі. Саме тому виникла ідея вшанувати відому діячку пам’ятним знаком. Автор проекту – скульптор Володимир Шолудько є одним з кращих митців сучасності. Пам’ятний знак, встановлений у сквері поблизу вулиці Сенаторки Левчанівської у місті Луцьку може стати окрасою середмістя обласного центру. Вшануймо свою землячку і власну історію!», - йдеться у петиції, підписи на підтримку якої збиратимуть впродовж 14 наступних днів.

Нагадаємо, 9 лютого відзначили 136-ту річницю від дня народження сенаторки. Ідею встановити пам’ятник славній волинянці запропонували ще у 2013 році. Однак, говорити про реалізацію ініціативи можна буде тільки в тому разі, якщо самі лучани зацікавляться вагомими постатями своєї історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus