USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку судять водія маршрутки: 17 тисяч штрафу за переліміт пасажирів

16 Лютого 2021 18:09
У Луцьку засудили 68-річного водія за те, що у транспорт на момент перевезення зайшло на п’ять пасажирів більше допустимої норми.

Як заплатити багатотисячний штраф за порушення карантинних норм, коли ти отримуєш мінімальну зарплату і ледве зводиш кінці з кінцями – у сюжеті телеканалу «Аверс».

У Волинському апеляційному суді розглядають справу Володимира Шенгерета. Чоловік оскаржує рішення Луцького міськрайонного суду, згідно з яким його оштрафували на 17 тисяч гривень.

Володимир Шенгерета працює водієм маршрутки. І до його транспортного засобу сіло на кілька пасажирів більше, аніж дозволено. Чоловік наголошує: порахувати пасажирів під час руху фактично неможливо, бо потрібно слідкувати за дорогою.

«Попереджував їх, казав не заходити, якщо немає вільних місць, – пояснює у суді водій. – Пасажири як правило не слухають. Їм потрібно їхати. Неможливо проконтролювати. Сваритися з ними теж не виходить. Пасажири заходять, дітей садять, самі стоять».

Володимир Шенгерета розповідає, що нині отримує мінімальну зарплату, тому заплатити такий «космічний» штраф йому не під силу, тому й звернувся в апеляційну інстанцію.
«Яку реальну шкоду становить таке порушення? Чи насправді епідеміологічна ситуація у місті може погіршитися, якщо у маршрутці замість 22 пасажирів їхатиме на 5 більше? І чи насправді, коли у маршрутці, припустимо, є хтось, інфікований коронавірусом, то саме кількість у 22 пасажири гарантує, що людина не інфікується хворобою від особи, яка, припустимо, сидить на сусідньому кріслі або стоїть поруч, навіть при мінімальній кількості пасажирів?» – йдеться в сюжеті.

До слова, штраф за водіння у нетверезому стані також становить 17 тисяч гривень. Хоча водій, який сідає напідпитку за кермо, несе значно більшу небезпеку для життя і здоров’я людини, аніж кілька зайвих пасажирів у маршрутці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Внук Показати IP 16 Лютого 2021 18:23
Водія шкода, але ж зебануті наприймали недолугих популістичних законів, які немають відношення до реальності. Удачі в апеляції, але шанси невеликі.
Москаль до Внук Показати IP 16 Лютого 2021 18:50
Это как голодомор- где-то приняли закон, а услужливые исполнители на местах своих сожрут не жалея. Напоминает оштрафованую жиночку на зупинке ( общественное место!), и это в 2 чвса ночи!
666 до Москаль Показати IP 16 Лютого 2021 20:10
"Где то приняли закон)))" . Какие милые и добрые люди! А мы то перестарались. До сих пор "черные доски" неплательщиков вешаем))
дідо Показати IP 16 Лютого 2021 18:39
порушив-плати штраф....
Отакої Показати IP 16 Лютого 2021 18:40
Яка країна,така і ВР і її недолугі ініціативи.Взагалі то всі водії мали стати на захист.Це і є солідарність.Але знову кожен за себе,прикро.
Луцьк Показати IP 16 Лютого 2021 18:41
Водія шкода, але в мінімальну зарплату НЕ ВІРЮ !!!!!!! Доплата йде в коверті
Логіка Показати IP 16 Лютого 2021 18:47
Зараз морози на вулиці і захворіти простудними захворюваннями ( чекаючи автобуса) шанс якщо не більший - то такий самий як заразитись Ковідом в автобусі. Любі правила мають відповідати здоровому глузду.
Петро до Логіка Показати IP 17 Лютого 2021 21:03
Молодець
голос народу Показати IP 16 Лютого 2021 19:04
Шановна владо! Залиште нас у спокої! Зима, мороз, ваші дурні правила, а нам все рівно треба пахати і їздити маршрутками!
Пенсіонерка Горбата до голос народу Показати IP 16 Лютого 2021 21:16
Вона не шановна!!!
Анонім Показати IP 16 Лютого 2021 19:18
наповнити бюджет за рахунок розвитку економіки мозгів не вистачає, от і займаються здирництвом простих людей.
Мыкола Показати IP 16 Лютого 2021 19:34
Можна просто не порушувати і не треба буде платити! Усі водії дотримуються, а цей вирішив, що він самий хитрий! От хай заплатить тепер
Лучанка до Мыкола Показати IP 16 Лютого 2021 21:50
Якось забирала дитину з садочка,звісно в час пік ввечері після роботи.Так от хочу Вам сказати,що 8 з 10 маршруток не зупиняються,бо мають всіх сидячих.Хоч дехто садить дитину окремо,на руки ж взяти слабо,аби сидів рівно і в телефоні могли залишати.Один єдиний водій зупинився,а коли чергова ''бабуся''розпихала всіх,щоб скоріше зайти та сісти,почав її сварити,що я з дитиною і варто мене першу взяти.Я не ''яжмать'',в мене немає думки,що мені всі винні,але чиста людяність має бути.Або була свідком як хлопчик шкільного віку біг за маршруткою і плакав,бо не розумів чого перед ним закрились двері.Треба починати з себе,мені не важко спізнитись на роботу пропускаючи в транспорт батьків з дітьми,але є безліч людей якв думають лише за себе.Водія дуже шкода,справді можемо підтримати його матеріально і скинути гроші за 2-3випитих кави
Hello до Мыкола Показати IP 17 Лютого 2021 00:14
зараз майже кожна маршрутка провозить пасажирів, що стоять ще не бачив контролерів ні разу. Маски теж з облич уже зникають. А на одному водію гори зійшлися! Не потрібні правила.
Тим до Мыкола Показати IP 17 Лютого 2021 08:01
Ти Чер , Микола!!!
скептик Показати IP 16 Лютого 2021 19:44
відомо що риба псується з голови але влада вперто чистить її з хвоста
Івін Показати IP 16 Лютого 2021 21:00
Питання, вважаю, треба вирішувати шляхом матеріальної підтримки водія. Хоч щось, а назбираємо. Урки завжди підтримують своїх. А Лучани - хіба гірші? Це - наша людина! Скиньте в коментарі номер банківської картки Володимира Шенгерета (тільки зареєстрованої безпосередньо на нього)!!!
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2021 21:59
Як варіант петицію створити для наших "роботяг" в міській раді хай скинуться або закриють питання поки лучани не показали хто тут влада!
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2021 22:08
Тут дуже багато проблем випливає і конкретно бути за чи проти не виходить. Так, водія шкода з однієї сторони, з іншої він запросто може порахувати кількість зайнятих місць і не рушати до тих пір поки не вийдуть зайві пасажири. Якщо пасажири не виходять то можна передзвонити в поліцію для вирішення всіх проблем. Валідатори поставили, графіку руху мають всі дотримуватися, але всі маршрутчики кудись женуться один поперед іншого. Куди? Вірніше буде задати питання "За чим?". Знову ж таки людям немає чим дістатися на роботу, сам іноді "пропускаю" по 6-7 автобусів, більшість взагалі пролітає зупинку. В даному випадку штраф би мали заплатити чиновники міськради які не забезпечили достатню кількість транспорту через що і виникають подібні ситуації. Я абсолютно згідний що немає різниці скільки людей є в салоні, якщо зайде хвора людина - в результаті можуть захворіти як всі, так і ніхто, кому як повезе.
Юрій Показати IP 17 Лютого 2021 00:47
Нетверезий водій є ПОТЕНЦІЙНОЮ загрозою життю і здоров'ю іншим, він може заподіяти шкоду, а може і не заподіяти, в любому випадку штраф 17 тисяч гривень, аналогічний штрафу за поругення карантинних правил, а в конкретному випадку перевезення більшої кількості пасажирів, ніж це дозволено. Але все ж якщо ПОТЕНЦІЙНА загроза стане реальною, то ті 27 людей, які захіоріють на коронавірус, стануть більшою трагедією, ніж штраф 17 тис.а скільки вони встигнуть заразити інших, скільки смертей це потягне за собою? Скільки часу, сил, нервових клітин і врешті-решт самих грошей піде на виправлення цієї ситуації, у якій водій не зміг чи не захотів рахувати пасажирів у своєму автобусі... веду до того, що штраф за таку безвідповідальну поведінку вважаю ще замалим. За особливо важкі питання, пропоную кримінальну відповідальність, за повторне порушення також. Носіть маски, ховайте свої носи, дотримуйтесь дистанції! І не мітингуйте за зачинені ринки і обмеження товарів, одягніть для початку маску собі і своїм дітям. Тоді обійдемося без обмежень і масок. Чим швидше ви це зрозумієте, тим швидше ми поаернемося до нормального життя. Згадає кожен за себе!
Внук до Юрій Показати IP 17 Лютого 2021 09:42
Шоколад корона це міф, валянок!
Внук до Внук Показати IP 17 Лютого 2021 09:43
Сам носи ті тряпки, мені вони не потрібні, раб!
Отакої Показати IP 17 Лютого 2021 06:40
Чому він має рахувати пасажирів,він водій і крапка.Його робота це безпечне перевезення пасажирів.Тоді нехай власник наймає кондуктора і буде обілечувати навіть за готівку і рахувати пасажирів.Але ж додаткові витрати.Гроші.Все інше не цікавить.А є міська влада і відповідний конкурс?То вперед.
Тим Показати IP 17 Лютого 2021 08:01
Ну ти і дурачек!!!
От Показати IP 17 Лютого 2021 19:35
Скажіть будь ласка чи чули ви хоч раз від водія зроблене зауваження відносно носіння масок у транспорті і про їхній заробіток '''''''краще б він мовчав про мінвмалку
Юрій Показати IP 23 Лютого 2021 03:28
Хочу повідомити про свавілля мунуціпальної варти в місті Луцьку, які викинули бабусю з маршрутки зате , що вона заплатила грошима за проїзд, а не електронною карточкою .Хіба це правильно? Штрафувати людей за відсутність електронної картки за проїзд чи викидати з маршруток? Людина приїхала в місто раз в місяць, ато й рідше повинна бігти в Порт Сіті і купувати цю картку, що за безлад!? Це так місцева влада бориться з перевізниками за приховування їми доходів, то причому тут прості люди?це бабуся повинна шукати де це порт сіті чи інший супермаркет, щоб купити цю картку? Просто безлад і все.. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus