USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку триває оновлення тепломереж

23 Травня 2018 23:18
Перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту житлово- комунального господарства Юрій Крась оглянули роботи, що тривають у нашому місті, з реконструкції та заміни теплових мереж. Адже призупинений компанією “Тепелен” проект кредитування та грантової інвестиції в модернізацію ДКП "Луцьктепло", завдяки сприяння голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, знову набирає обертів.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Нагадаємо, ДКП "Луцьктепло" та Луцька міська рада у співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку впроваджують "Проект реконструкції системи централізованого теплопостачання у м. Луцьку". На модернізацію підприємства та інфраструктур центрального опалення міста буде залучено 10 мільйонів євро кредитних коштів, з яких: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, три - з Фонду Чистих Технологій. Додатково 4 мільйони євро - це грантові кошти. Термін кредитування становить 13 років.

Варто зазначити, що до призупинення проекту у нашому місті було замінено тепломереж на 300 тисяч євро.

Отож, спеціалісти підприємств ТзОВ “Енергоресурс - монтаж” та ПрАТ “Луцьксантехмонтаж №536” минулого тижня розпочали заміну 621 метра теплової мережі, що на вулиці Гордіюк, 29, та Кравчука, 5. Це найбільш аварійні об'єкти.

Радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що всі ці заходи впроваджуються на користь територіальної громади нашого міста: “Ми бачимо, які це старі труби і без ізоляції. Ідуть великі втрати тепла, відбуваються часті пориви. Проект дозволить нам зекономити енергоносії, забезпечить відсутність поривів, а встановлення ІТП дасть 30% економії енергоносіїв. Міська рада виконує усі фінансові зобов'язання. Сподіваємося, що фінансовий стан підприємства “Луцьктепло” і фінансовий стан міської ради дозволять завершити цей Проект у найкоротші строки”.

Тривають земляні роботи і на вулиці Загородній, 3-а. Це чи не найдовша ділянка теплової мережі. За словами першого заступника міського голови Григорія Недопада, за цей міжопалювальний період планується, у рамках даного Проекту, виконати ряд робіт по заміні мереж. До слова, за кошти ЄБРР уже запущена котельня на Боженка, що працюватиме на альтернативному паливі.

Варто зазначити, що завдяки Кредиту ЄБРР буде проведена ліквідація підвальних котелень та підключення будинків до загальної тепломережі, здійснюватиметься заміна застарілих котлів, виведення з експлуатації підвальних котелень, формування диспетчерського центру для дистанційного керування і моніторингу теплопостачання.

Проект дозволить здійснити модернізацію системи теплопостачання у Луцьку, що є дуже важливим та своєчасним кроком для зменшення втрат енергії, зниження споживання природного газу та електроенергії , підвищення якості послуг з централізованого теплопостачання та гарячої води у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 09:12
Обігрів будинків стане дешевшим в два чі три рази?
Місто Показати IP 24 Травня 2018 09:28
Шановні керівники з фото видно що Ви вкладаєте не попередньо ізольовані труби які я розумію будете ізолювати після прокладки то про яку економію можна вести мову? І скажіть хто буде відповідати за те що на Завгородній домаєте те що зроблено два місяці тому невже не можна було ці питання погодити з областю ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus