USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10 мільйонів євро - на модернізацію системи теплопостачання Луцька

24 Червня 2014 16:16
Проект модернізації інфраструктури теплопостачання міста Луцька планує впровадити міська рада. Про це інформують у прес-службі мерії.

Луцька міська рада та ДКП «Луцьктепло» уже близько двох з половиною років ведуть перемовини з Європейським банком реконструкції і розвитку щодо отримання кредитних та грантових коштів на модернізацію системи теплопостачання міста. За цей час пророблено багато роботи, проведено безліч зустрічей, нарад, консультацій.

Сьогодні ж відбулася чергова зустріч міського голови Миколи Романюка, його заступників Тараса Яковлева та Лариси Соколовської, керівників структурних підрозділів міської ради, ДКП «Луцьктепло» з представниками ЄБРР. Обговорено попередні умови фінансування Проекту модернізації інфраструктури теплопостачання у місті Луцьку, а також інші кроки щодо підготовки та реалізації цього документу.

Провідний банкір Дар’я Кочубинська повідомила, що Європейський банк реконструкцій і розвитку затвердив фінансову структуру проекту. Кредит становитиме 10 мільйонів євро та 4 мільйони євро - це грантові кошти. Проте, з цих 10 мільйонів: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій.

Вона наголосила, що нині необхідно погодити попередні умови фінансування. Потому проект подадуть на остаточне погодження ЄБРР. З її слів, після цього відбудеться підписання документу та реалізація самого проекту модернізації центрального теплопостачання міста.

Міський голова Микола Романюк подякував Дар’ї Кочубинській за роботу над реалізацією цього проекту. Він зазначив, що весь пакет має бути внесений на розгляд та затвердження депутатів міської ради.

Дар’я Кочубинська повідомила, що в липні вони будуть готові провести презентацію проекту для депутатського корпусу міської ради та ознайомити їх з його особливостями. Потому обранці громади Луцька вже приймуть остаточне рішення.

Своєю чергою директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук зауважив, що над Проектом модернізації центрального теплопостачання міста Луцька йшла тривала робота. «Сьогодні я, як керівник підприємства, вважаю, що умови прийнятні. Документ на сьогоднішній день допрацьований і ми готові його підписати», – наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що все це робиться для територіальної громади міста Луцька. «За рахунок грантових коштів передбачається спорудження котла на альтернативному паливі. Його планують встановити в районі підшипникового заводу. Він дасть можливість у неопалюваний період підігрівати воду без використання газу. У 200 житлових будинках буде встановлено індивідуальні теплові пункти, які дадуть можливість регулювати подачу теплоносія та його температуру у кожному будинку окремо», - розповів міський голова.

«Завдяки кредитним коштам вдасться модернізувати систему теплопостачання. Зокрема, планується заміна мереж, пальників у котлах, виведення з експлуатації підвальних котелень, модернізація та реконструкція котелень і центральних теплових пунктів. Завдяки цим заходам вдасться зменшити витрати на теплопостачання та покращити якість надання послуг лучанам. На його переконання, це дуже важливий проект і його варто було реалізовувати ще багато років тому», – зауважив Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 16:32
Хороша задумка, але ж ви покрадеде всі кошти, а на щалишок зробити що небудь. Якби ще вас могли контролювати люди, які дають ці кошти,щоб звітувались де ви їх діли, а перевіряли дійсно спеціалісти,що ви зробили. А так не вірю. Доки руку тим хто вкрав, не буде відрубувати нічого не буде.Все згнило в нас все ми і наша свідомість
лучанка Показати IP 24 Червня 2014 16:41
хороша задумка аби приватизувати луцьктепло- у стилі континіуму
Лучанин Показати IP 24 Червня 2014 22:42
А романюк вже виконав обіцянки, які дав працівникам Луцьктепла на зборах? Вже звільнив киричука, казлячек? Чи разом з ними буде далі розкрадати підприємство? Хай дотримається свого слова, то може Лучани і повірять, що це реальні дії, а не чергове відмивання грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus