USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку в День Соборності два проспекти з'єднають «живим ланцюгом»

20 Січня 2018 09:56
В День Соборності України у Луцьку відбудеться низка заходів.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні в.о. міського голови Григорія Пустовіта за 17 січня.

22 січня об 11.00 – спільна молитва за Україну на Київському майдані біля пам'ятника борцям за волю і незалежність України та покладання квітів від учасників урочистостей до пам'ятників борцям за волю і незалежність України, голові Української Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському, пам'ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР;

12.00 відбудеться громадська акція «Ланцюг єднання» на мосту між проспектами Перемоги та Соборності.

«Живий ланцюг» - символ духовної єдності та свободи українського народу. Мета заходу: нагадати лучанам про визначну дату в історії української державності – день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

Створення «живого ланцюга» розпочнеться на проспекті Перемоги,17 (біля експрес-маркету «7-23»), повідомляє КЗ «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк» спільно з ГО «ВМР «Національний Альянс», ГО «Пласт» та «Молодіжний Центр Волині».

15.00 – історично-музична композиція "Нас не роз'єднати, як не спинити течії Дніпра" у приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок.

Відповідно до розпорядження має бути забезпечено святкове оформлення міста з використанням державної символіки та встановлено біля Волинського академічного обласного театру ляльок металеві конструкції з державними прапорами.

Керівникам виконавчих органів міської ради варто забезпечити розміщення державних прапорів на будівлях галузевих підприємств, установ, організацій міста.

Департаменту ЖКГ потрібно провести благоустрій та санітарне прибирання території Театрального майдану, вул. Богдана Хмельницького, вул. Лесі Українки, вул. Кривий Вал, територій біля пам'ятників борцям за волю і незалежність України, голові Української Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському, пам'ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР

Також відповідно до розпорядження у бібліотечних установах міста буде організовано тематичну виставку літератури, що висвітлюватиме історичні події, пов'язані з боротьбою українського народу за свою державність, проведення конференцій, літературних читань, годин, присвячених Дню Соборності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Активіст Показати IP 20 Січня 2018 10:57
Немає людям чим зайнятись .
Активісту Показати IP 20 Січня 2018 11:58
Краще б путлінці помовчали
Активіст до Активісту Показати IP 20 Січня 2018 12:44
Ідіть попригайте .
Фатит Показати IP 20 Січня 2018 14:43
В Японии самый быстрый поезд. Штаты запустили самый совершенный метеоспутник. В Германии самая низкая безработица. А в нас або прапор натягнути, або за руки тримаються, будь ласка не ведитесь на ту фігню, це не досягнення , а нефіг робити, краще тротуари від снігу для наших пань прибрати.
Лопатит до Фатит Показати IP 21 Січня 2018 12:52
Бери лопату і йди копай. Такі як ти за ковбасу дешеву будь-що продадуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus