USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Як у Луцьку відзначали сторіччя Акту Злуки. Фото

22 Січня 2019 18:16
Сто років тому відбулося історичне об’єднання Сходу та Заходу України, тому 22 січня українці і лучани, зокрема, відзначають сторіччя від Дня проголошення Акту Злуки та День Соборності.

Святковий концерт з нагоди Дня Соборності України відбувся 22 січня у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Близько 12 години лучани живим ланцюгом з’єднали Театральний майдан та майдан Братський міст, а вже через кілька годин мав відбутися святковий концерт.

Так, на першому поверсі гостей зустрічав військовий оркестр, який запрошував гостей до зали, тож на святкування завітали представники обласної та міської влади, духовенство та громадськість міста.

Дійство розпочалося з виконання Державного Гімну України, а потому присутнім у залі розповіли про події столітньої давності.

Зазначимо, що для гостей свята виступали Архієрейський хор «Оранта», який виконав «Під Твою милість». Перед виступом академічного камерного оркестру «Кантабіле» глядачі хвилиною мовчання вшанували усіх тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність. Потому камерний оркестр виконав «Мелодію» Мирослава Скорика та сюїту «В горах» Миколи Колесси. Також для присутніх виступили Софія Денисюк з піснею «Україно, моя Україно» та чоловічий вокальний квартет «Акорд» з композиціями «Розпрощався стрілець» та «З ворогом будем боротися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КГБ Показати IP 23 Січня 2019 07:23
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus