USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку в квитанціях за комуналку з’явиться новий платіж

5 Серпня 2020 17:21
У квитанціях за липень з’явиться новий платіж від «Луцьктепло»: нарахували внески за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії.

Про це повідомляється на сторінці ДКП «Луцьктепло» у фейсбуці.

За визначенням Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», внесками за встановлення, обслуговування та заміну вузлів обліку є регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують витрати на обслуговування вузлів комерційного обліку за кожною комунальною послугою та витрати операторів зовнішніх інженерних мереж, пов’язані із встановленням, обслуговуванням або заміною вузлів комерційного обліку (за наявності).

Розрахунок внесків здійснено відповідно до «Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання».

Розмір внесків за обслуговування вузла комерційного обліку визначено окремо для кожної будівлі, виходячи з планованих витрат ДКП «Луцьктепло» на обслуговування відповідного

вузла комерційного обліку (їх складових частин), зокрема витрат на огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку (зокрема демонтаж, транспортування та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою частиною вузла обліку, забезпечення дистанційної передачі результатів вимірювання (за наявності), ремонт та заміна допоміжних засобів вузла обліку.

Нарахування внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії проведено за ІІІ квартал 2020 року та здійснено в розмірах, встановлених рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради. Нарахування проведено для власників (співвласників) будівель, де встановлено вузли комерційного обліку.

Іншими словами, сплата щоквартальних внесків споживачами знімає з них відповідальність за повірку вузлів комерційного обліку теплової енергії, і дає впевненість, що в разі технічної несправності операторів зовнішніх інженерних мереж ДКП «Луцьктепло» оперативно її усуне або замінить зношене обладнання на нове.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
ABC Показати IP 5 Серпня 2020 17:36
"Іншими словами, сплата щоквартальних внесків споживачами знімає з них відповідальність за повірку вузлів комерційного обліку теплової енергії" А раніше хіба споживачі за це відповідали? Відповідальність за своє обладнання несе власник, тобто "Луцьктепло". З якої це радості споживачі повинні оплачувати обслуговування?
То добре Показати IP 5 Серпня 2020 17:43
О! Це добре, що новий платіж, бо як не як кінець епохи бідності.
Па пріколу Показати IP 5 Серпня 2020 18:15
Не здивуюсь, що скоро появиться новий платіж - за повітря.
Анонім до Па пріколу Показати IP 6 Серпня 2020 06:46
За обслуговування вентиляції.
D Показати IP 5 Серпня 2020 18:19
Треба на виборах всім рвати бюлетні,а то забрали графу проти всіх,а голосувати реально нема за кого!!
олександр Показати IP 5 Серпня 2020 18:20
Злодії з луцьктепла скоро будуть брати гроші за те що ми дихаєми та за те що ти ще живий. На що дивиться міська влада
Вольдемар до олександр Показати IP 5 Серпня 2020 21:25
А у нас що є міська влада?
Вуйко Показати IP 5 Серпня 2020 19:02
До опалювального сезону ще придумають плату за транзит теплоносія до споживача,готовтеся пройдуть вибори буде дуже весело...
Hello! Показати IP 5 Серпня 2020 20:05
...сплата щоквартальних внесків споживачами знімає з них відповідальність за повірку вузлів комерційного обліку теплової енергії. І нам треба в це вірити?
совок Показати IP 5 Серпня 2020 23:02
а за замену кресла в кабинете директора луцктепла почему забыли графу включить?
Папсажи Показати IP 5 Серпня 2020 23:09
А яка вартість послу*ги ? Хто знає?
Отакої Показати IP 6 Серпня 2020 06:20
Може люди хоч щось почнуть читати і цікавитись своїми платежами,бо відповідно до Закону про ЖКП і Закону про ком. облік-абонентська плата буде на все.Правда ЛТ забуло уточнити,що вузли обліку вже мали бути у всіх будинках.То ж де вони?
Нострадамус Показати IP 6 Серпня 2020 16:45
Куди дивиться антимонопольний комiтет?...
Баба ЯГА. Показати IP 6 Серпня 2020 19:40
Там, де й невиконане міською радою рішення суду про розподіл прибудинкових територій. А гроші в платіжках досі капають на розробку землевпорядної документації. Вам не цікаво скільки МОЦ їх уже настягував? А ще цікавіше - куди вони йдуть? І де межі наших прибудинкових територій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus