USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відкрили місце для арт-релаксації ветеранів АТО/ОСС

11 Лютого 2020 13:28
В обласному центрі Волині презентували партнерський проєкт соціальної дії «Багатофункціональне середовище арт-релаксації «ART-TELL-IYA», метою якого є створення умов для відновлення психологічного стану ветеранів АТО/ООС.

Презентація відбулася у Луцькому НТУ 11 лютого.

Захід реалізовується у рамках програми «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні. А реалізація проєкту допоможе вибудувати ексвоїнам АТО/ОСС економічну та соціально-психологічну стабільність арт-терапевтичними заняттями для естетичної гармонізації особистості й сприяння формуванню нових життєвих стратегій розвитку.

Доцент кафедри дизайну Христина Хворост розповіла, що, окрім відкриття середовища, де проводитимуться арт-релаксаційні зайняття, була створена програма для ветеранів АТО/ООС.

Завідувач кафедри дизайну Наталія Скляренко натомість зазначила, що в рамках проєкту передбачалося створення багатофункціонального середовища для занять арт-терапією, релаксаційної кімнати та окремого кабінету для психологічної реабалітації.
Зокрема, участь в проєкті можуть взяти атовці, які не мають серйозних фізичних ушкоджень та поранень, які не потребують реабілітації в спеціалізованих медичних закладах, але потребують професійного психологічного супроводу з метою стабілізації внутрішнього психологічного балансу.

Цікаво, що програма спрямована на формування навиків подолання негативних переживань, агресії, симптомів депресії та не завжди очевидних ознак посттравматичного стресового розладу за допомогою арт-релаксаційних вправ.
Також програма допоможе у знаходженні мирного діалогу в родинах та з близькими людьми, взаєморозумінні із рідними та суспільством.

В рамках проєкту для атовців протягом трьох днів триватимуть тренінги під керівництвом психолога арт-терапевта та викладачів-дизайнерів Луцького НТУ. А середовище арт-релаксації діятиме постійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Цікавий Показати IP 11 Лютого 2020 14:39
скільки ЛЯМІВ відмили?
Alex до Цікавий Показати IP 11 Лютого 2020 21:35
Кожен напевно судить по собі.
Наталія до Цікавий Показати IP 11 Лютого 2020 22:04
Пане цікавий, дуже соромно за таких людей, які лише в усьому бачать спосіб нажитися!!! Кожен звісно, судить по собі! Не можу лишитися осторонь, оскільки факти - вперта річ. Доводжу до Вашого відому, що згідно бюджету проекту (зауважте, який за своєю сутністю є соціальним) фінансування від Британської ради склало лише 59 980 грн, саме ці гроші отримав університет. Решта грошей (сума в 3-4 рази перевищує британське фінансування) були вкладені Луцьким національним технічним університетом у ремонтні роботи та додаткове облаштування!!! Зі своєї сторони хочу щиро подякувати на допомогу із ремонтом та сприянні у реалізації наших задумів ректору Луцького НТУ Петру Савчуку та проректору Андрію Щербі! Тому дуже образливо читати такого плану коментарі, пане цікавий!
Баба Ганя Показати IP 11 Лютого 2020 19:28
Який сором!!!
Наталія до Баба Ганя Показати IP 11 Лютого 2020 22:08
Соромно лише за людей, які втратили людяність та доброту, а бажання "відмити гроші" виникає лише у тих, хто навіть не доклав жодних зусиль до виконання роботи!
Андрій Показати IP 11 Лютого 2020 20:21
Шановний цікавий, тендер було оголошено на суму 188400 тис (зайдіть на наш майданьчик і переконайтесь), договір підписано по завершеню торгів на суму 170522.Переміг той хто виставив найнижчу ціну, читайте закон. Працюємо для людей, а такі мабуть як ви цікаві які змогли б вкрасти мільйон на такій роботі (бюджетна сфера) нашому суспільству не потрібні. Бо в принципі ви тільки і бачите де відмити чи вкрасти!
Таня Показати IP 11 Лютого 2020 21:30
Цікавий Я думаю що ти все таки не розбираїся в даних питаннях і не знаїш цін на ринку в даній сфері !!!!! Зроби щось в житті корисне САМ.
Юра Показати IP 11 Лютого 2020 22:23
Зважаючи на значне збільшення кількості ветеранів АТО/ООС та дітей учасників бойових дій серед студентів нашого ЗВО і знаючи, що всі вони потребують психологічної, соціальної реабілітації та звичайного людського тепла хочеться подякувати усім, хто долучився до такого потрібного патріотичного арт-проекту. Особливо хочу подякувати координаторам проекту, оскільки й наші студенти-дизайнери матимуть змогу навчатись в сучасних лабораторіях. А пану "цікавому" ліпше було би поцікавитись чим він особисто зміг би допомогти реабілітації ветеранів АТО/ООС. Тоді, можливо, зміг би усвідомити, що допомагати людям можна і безкорисливо.
Сергій Показати IP 11 Лютого 2020 22:26
Красиво зроблено і з думкою про людей! А, ви, замість того щоб критикувати, краще б самі до чогось корисного руку приклали і якби гроші йшли на за цільовим призначенням міністерство не дало б додатково фінансування цьогоріч на рівні з потужними київськими і львівськими університетами. п.с. і на прозорро теж можете зайти, якщо знаєте звісно де це!)))
Анна Показати IP 12 Лютого 2020 23:28
Цей проект доволі складний і тільки хто над ним працював знає скільки зусиль потрібно було прикласти і недоспаних ночей. Хочу подякувати усім хто долучився і сприяв його втіленню: кафедрі дизайну, студентам ІІ курсу за розпис на стінах, бригаді майстрів, проректору з науково-педагогічної роботи та інфраструктурного розвитку. Це було доволі складно, але МИ це зробили )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus