USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили сучасний стадіон на місці стихійного сміттєзвалища

9 Вересня 2018 15:38
Подарунком для жителів віддаленого від центру міста мікрорайону Вересневе та ДЮСШ №2 став сучасний стадіон, облаштований за кошти міського бюджету та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на території, де ще два роки тому були стихійне сміттєзвалище.

Відкриття стадіону у мікрорайоні Вересневе відбулося 9 вересня.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук привітав жителів мікрорайону з 933 річницею Луцька та Днем фізкультури і спорту, що відзначали вчора. Він наголосив, що розвивається місто і мікрорайон Вересневе. З його слів, що ще два роки тому на місці стадіону було сміттєзвалище, що слугувало осередком пияків та наркоманів, а тепер тут, на двох футбольних полях, займатимуться спортом діти та дорослі. Розвиток аматорського та професійного спорту, каже радник міського голови, є пріоритетом в роботі міськради. Так, минулого року вперше за всі роки міська рада облаштувала три міні-футбольні поля у різних мікрорайонах міста. Окрім того, облаштовується спортивний інвентар у дворах, присвячується увагу професійним та аматорським спортивним змаганням.

Також спорт перебуває у пріоритеті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Міні-футбольні поля зі штучним покриттям за кошти Фонду встановлені у луцьких школах, зокрема, у школі №16, що у мікрорайоні Вересневе. Радник міського голови наголосив, що спорт формує бажання до перемоги, вчить ставити перед собою цілі та досягати їх, виховує характер у підлітків та дітей. Він подякував Фонду Ігоря Палиці за надану фінансову допомогу для облаштування стадіону.
Нагадаємо, цього року забезпечили освітлення території стадіону, встановили відеонагляд, змонтували трибуни та футбольні ворота. На ці потреби використали 1,3 мільйона гривень з коштів міського бюджету. Окрім цього, ще більша 300 тисяч гривень виділив Фонд Ігоря Палиці, 165 тисяч гривень надійшли з депутатського фонду Бориса Смаля.

Начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко відзначила, що радіє змінам у мікрорайоні. Вона подякувала тим, хто культивує здоровий спосіб життя у нашому місті, вболіває за те, щоб діти зростали здоровими, адже бути здоровими – це модно.

Депутат міськради, обраний у мікрорайоні Вересневе, Борис Смаль, який два роки тому ініціював створення стадіону, побажав, аби кожен, хто зіграє на полі цього стадіону, захотів сюди повернутися. Мешканцям мікрорайону він нагадав, що на місці стадіону ще нещодавно були гори сміття, гною, самосійна трава, а тепер ця сторінка перегорнута, тож важливо, щоб місцевим жителям вистачило мудрості і культури, щоб минула сторінка ніколи більше не повторилася. Каже, символічно, що у першій футбольній зустрічі на новому стадіоні зійдуться ветерани футбольної команди «Кристал Вересневе», які грали тут в роки юності, з вихованцями дитячої спортивної школи №2, серед яких багато представників мікрорайону.

Депутат міськради Микола Дендіберін каже, не очікував, що стадіон, який перебував в жахливому стані, буде таким, як нині. Він подякував за сприяння Фонду Ігоря Палиці та повідомив, що наступного року відкриватимуть ще одне футбольне поле під назвою «Піонер».

Директор ДЮСШ №2 Валерій Панчук розповів, що це свято не лише для мікрорайону, а для міста, адже футбольні поля не надто часто відкривають в Україні. Міська влада Луцька таку можливість знайшла.

Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний вручив подарунок від Фонду для ДЮСШ №2 – футбольні м’ячі. Він передав вітання від Ігоря Палиці та висловив сподівання, що на цьому стадіоні з’являтимуться нові спортсмени різного віку, які виступатимуть не лише на чемпіонатах міста чи Україні, а й на Олімпійських іграх.


Після вітальних слів відбулися показові виступи юних вихованців ДЮСШ №2 – футболістів, хокеїстів, боксерів, кікбоксерів, боксерів, борців та гімнастів, а згодом стартували футбольні матчі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus