USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку відроджуватимуть біатлон

28 Січня 2021 11:09
Мізерні зарплати у тренерів, лише два види спорту та мало вихованців: така нині ситуація у луцькій спортивній школі №4. Однак вже незабаром заклад змінить статус, бо ж перейде до Луцької громади. Депутати міської ради вирішили розвивати спортшколу, аби підвищити рейтинг закладу та забезпечити нові робочі місця тренерам.

Як нині працює новостворена ДЮСШ №4 поки ще в старому статусі – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Після приєднання до Луцької громади прилеглих сіл міська рада отримала на баланс і комунальні заклади. Серед них і районна спортшкола, яка розташована на вулиці Володимирській. Раніше містянам тренуватися тут не можна було, адже школа працювала лише для спортсменів із прилеглих сіл.

«Раніше наші тренери їздили по сільських школах і набирали там діток, – розповідає техпрацівниця Надія Ткаченко. – А на районі тут дуже часто люди приходять і запитують про секції для діток».

На початках тут тренувалися тільки легкоатлети і важкоатлети. Та й спортсменів у школі було мало. А з карантином життя у спортшколі взагалі затихло.

Спортсмени, які займаються тут вже не один рік, за розвиток спортивної школи щиро вболівають. Вони хочуть, аби у залі можна було пограти й у футбол.

Новий статус закладу дозволить розвивати нові види спорту, в тому числі й ігрові. Вперше у Луцьку планують відкрити секцію з біатлону. Окрім цього, в комунальному закладі створять додаткові робочі місця.

Читати ще: Федерація біатлону на Волині: наймолодша в Україні, проте відома

«Ситуація дуже складна. Чому багато працює пенсіонерів? Тому що вислуга, тому що стаж, тому що пенсія і плюс зарплата, – коментує директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. – Для молоді це дуже складне питання, молоді спеціалісти в такі школи йти не будуть. Якщо ми можемо трошки підняти рейтинг цієї школи, саме гарними здобутками спортсменів, заліковими очками, і вийдемо на хорошу категорійність, то ми будемо мати можливість залучити хороших фахівців, молодих спеціалістів, які будуть просувати цю школу ще вище».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
За спорт! Показати IP 28 Січня 2021 11:45
Молодці що починають таку не легку справу! Нажаль в нас на Волині тільки два зимових вида спорту( хокей та біатлон) вони не дешеві! Якщо міська рада підтянула ДЮСШ під своє крило, сподіваюсь фінансово теж будуть допомагати, а не тільки на зарплати тренерів! Успіхів біатлоністам! Дуже цікавий вид спорту!
Андрій Показати IP 28 Січня 2021 13:01
міг би повірити якби не знав, що у новій 27 школі НЕМА СПОРТЗАЛУ (його обіцяють вже років з чотири), і це школа в яку постійно возять усілякі делегації щоб похвалитись яка нова школа.... тому якось так :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus