USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку відтермінували відновлення гарячого водопостачання

1 Червня 2021 11:53
У Луцьку відтерміновується відновлення постачання гарячої води. У договорі «Нафтогазу» передбачена ціна газу на виробництво теплової енергії на рівні 7583,89 грн з ПДВ і транспортуванням, замість 7400 грн – як передбачено дорученням президента.

Про це повідомляють на сайті ДКП «Луцьктепло».

Нагадаємо, вищим керівництвом держави було запропоновано план дій щодо врегулювання кризової ситуації, що виникла на ринку природного газу у зв’язку із закінченням терміну дії положення про ПСО. Зокрема, Президентом України було дано доручення АТ «НАК «Нафтогаз» підготувати нові договори з прийнятними умовами, однак дане доручення було проігноровано.

Примірний Договір постачання природного газу для виробництва теплової енергії від ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» (дочірня компанія АТ «НАК «Нафтогаз») підприємства ТКЕ отримали 29 травня 2021 року. Умови договору повністю суперечать дорученню Президента. Зокрема, договором передбачена ціна газу на виробництво теплової енергії на рівні 7583,89 грн з ПДВ і транспортуванням, замість 7400 грн – як передбачено дорученням. При цьому передбачена передоплата вартості спожитого газу і, відповідно, штрафні санкції за порушення термінів її проведення. Також договором передбачено безспірне списання банком коштів з рахунків підприємств без їх згоди у разі виникнення заборгованості за спожитий природний газ, для чого ТКЕ повинно укласти відповідний договір з банком.

Міжгалузева асоціація з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго» підготувала та направила звернення заступнику керівника Офісу Президента України, Мінрегіону та Асоціації міст України з приводу невиконання АТ «НАК «Нафтогаз» доручень президента, напрацьованих на нараді 21 травня 2021 року. Як зазначено у зверненні, договірні вимоги ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» призведуть до дестабілізації роботи підприємств ТКЕ із забезпечення споживачів тепловою енергією. Ці вимоги мають дискримінаційний і протиправний характер, що у результаті знову призведе до виникнення значної заборгованості за спожитий природний газ і значних сум штрафних санкцій, джерел покриття яких немає. Ураховуючи це, надісланий Договір постачання природного газу ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» не відповідає вимогам доручення президента України і Нафтогаз Трейдинг необхідно привести його у повну відповідність та врахувати всі пропозиції і зауваження до нього, розроблені спільно Асоціацією «Укртеплокомуненерго» та Асоціацією міст України».

Виходячи з викладеного вище, ДКП «Луцьктепло» не може і не буде укладати договір на умовах, запропонованих ТОВ «Нафтогаз Трейдинг». Відтак, відновлення послуги з постачання гарячої води наразі відкладається.

Нагадаємо, Кабінет міністрів не продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов’язків та припинив регулювання ціни на газ для комунальних підприємств теплоенергетики.

Як ми писали, у найближчі тижні після підписання нового договору з АТ НАК «Нафтогаз України» з відпусток будуть відкликані працівники ДКП «Луцьктепло», які відновлюватимуть гарячу водопостачання в місті. Наразі все залежить від того, коли «Нафтогаз» підготує договори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Крук Показати IP 1 Червня 2021 12:56
Так, дотягніть до 5 липня, будь ласка, коли найбільша котельня Луцька піде на профілактику.
Вася Олика ПЛ Показати IP 1 Червня 2021 16:42
Я знаю одне. Усі хто вправно оплачує комунальні послуги, а сьогодні вимушений митися у тазіку вже ніколи не проголосує за чинну владу як регіональну так і ту що у Києві.
Євген до Вася Олика ПЛ Показати IP 2 Червня 2021 00:30
Вася 73‰ всплив
Дєд до Вася Олика ПЛ Показати IP 2 Червня 2021 06:12
Ви знову проголосуєте за тих кого треба буде
Аби Показати IP 1 Червня 2021 23:08
Так може профілактику котельні проведуть зараз, під час простою. А не так, що зараз через договори нема води, а потім місяць профілактика. Це якийсь дурдом, а не держава
Лучанин Показати IP 2 Червня 2021 14:50
Нічого доброго в комунальній сфері немає і вже ніколи не буде. Шукайте можливість максимально стати незалежними і автономними. Тарифи з голови, мережі дихають на ладан. До повного колапсу в комуналці рукою подати. Тут влада безсильна, треба мільярди на кожне невеличке місто, їх нема і не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus