USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку відзначили 75-річчя визволення від нацистських загарбників. Фото

19 Липня 2019 11:40
Спільною молитвою за загиблих, хвилиною мовчання в пам'ять про жертв, покладанням квітів і запаленням лампадок біля пам’ятного знаку волинянам-солдатам останнього призову Другої світової війни лучани вшанували 75-річчя визволення Волинської області від німецько-фашистських загарбників.

Заходи відбулися зранку 19 липня на території меморіального комплексу «Вічна слава».

Як наголосили, хоч із моменту визволення Волині від загарбників минуло 75 років, досі «не згасає вічний вогонь на могилі невідомого солдата, не тьмяніє вдячна пам'ять нащадків про величний подвиг синів і доньок нашої землі, які загинули в ім’я свободи українського народу».
Панахиду за загиблими в роки війни відслужив декан Луцького міського деканату, митрофорний протоієрей Михайло.

«Я більше, ніж певен, що люди, які тоді завершили війну, вірили в кінець тієї нечисті, котра хотіла поневолити світ. Але як виявляється, ми сьогодні вивчаємо нові сторінки переродження і мусимо повірити в слова святих, що земна церква – церква воююча, і воювати їй до останнього судного дня, адже обличчя нечисті буде змінюватися», – сказав отець Михайло і додав, що «Україна – свобідна країна».
«Дорогі ветерани, я хочу, щоби ви знали, чули і відчували – ваш жертовний крок у цій війні ми цінуємо як своє народження. Щиро дякуємо вам і нехай Господь допоможе нам зняти маски з усіх тих, хто прикривається сьогодні різними речами, поставити чергову крапку, дати дітям нове життя і нову країну», – наголосив священнослужитель.

Опісля всі присутні вшанували численних жертв Другої світової війни хвилиною мовчання. А згодом поклали квіти до пам’ятника невідомому солдату.
Завершився захід виконання Державного гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петручіо Показати IP 19 Липня 2019 12:25
Математика - 75 років + 15 (в 15 пішов на фронт) = 90 років. На фото лише один 90-річний дідусь.
ігор луцький до Петручіо Показати IP 19 Липня 2019 12:59
А ті ,що не воювали,то не повинні вшановувати загиблих?
Логіка до ігор луцький Показати IP 19 Липня 2019 13:06
А ви як, вшановуєте загиблих у першій світовій війні і всіх інших війнах? А що, якщо не натягнув на себе форму тих часів, то не "вшанував"? Навчіться вже думати і перестаньте ганьбитися
nutela до Логіка Показати IP 19 Липня 2019 15:41
шкода - дуже мало людей прийшло.
777 до nutela Показати IP 19 Липня 2019 20:14
это мемориал памяти о победе советсого народа над фашизмом и его шестерками,так что почитателям бандеры там делать нечего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus