USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку влаштували унікальну імпрезу задля підтримки легендарного Будинку Голованя

30 Червня 2022 20:40
У колі друзів та поціновувачів творчості, в атмосфері української пісні і поезії, із ціллю допомогти розвитку унікальної мистецької локації – саме так відзначив день народження відомий композитор та бард з Володимира Сергій Шишкін.

Відбулася ця подія в передостанній день червня у Луцьку біля будинку видатного скульптора Миколи Голованя.

До слова, захід не є, так би мовити, разовий та має свою історію. Адже власні уродини Шишкін багато років відзначає у форматі мистецьких заходів, що від 2014-го року організовуються під назвою «ДНюха патріота».

У цій імпрезі, крім Шишкіна, традиційно беруть участь митці, близькі йому за баченням. Важливо, що кожного року «ДНюха» присвячена темі, до якої, на думку Сергія, необхідно привернути увагу.

Цього року в події взяли участь музиканти Юрій Поліщук, Василь Чепелюк, Микола Більшевич, Руслана Моклиця, актор Дмитро Безвербний, поети Ольга Ляснюк та Іван Мирка.

«Сергійку, я тебе завжди ставлю в приклад – як борця, який робить неймовірно значний внесок у розвиток української культури. Ти вже стільки всього досягнув, і на такому рівні, що, напевно, багато управлінь культури такого не робили. Будь нам здоровий і май ще багато сил для втілення своїх ідей у життя», – зазначив під час заходу лідер гурту «Чорні черешні» Юрій Поліщук.
Подібні слова поваги і захоплення, підкріпленні конкретними життєвими історіями, звучали на адресу іменинника від всіх учасників «ДНюхи патріота».

Водночас, під час імпрези присутні неодноразово згадували і видатного скульптора Миколу Голованя, який пішов з життя 1 лютого 2022 року.

Захід не випадково відбувся біля його легендарного будинку, адже таким чином Сергій Шишкін хотів привернути увагу до теми створення музею видатного скульптора у цьому просторі.
Також під час події кожен присутній міг пожертвувати кошти на розвиток будинку Миколи Голованя. Для того, щоб простір не руйнувався, зараз треба провести дороговартісні ремонтні роботи.

Читати ще: Той, що навчив співати камінь. Життєпис геніального луцького скульптора Миколи Голованя

«Дві години неймовірних відчуттів. Слідкував за зміною емоцій. Обличчя гостей все показали. Це місце живе своїм життям, і Луцьк щасливий, що Микола Головань подбав, щоб воно було! Дякую за підтримку. Дякую, що нам є для кого робити такі імпрези», – поділився враженнями Сергій Шишкін.

Також він наголосив, що зробити свій внесок в облаштування та ремонтні роботи

будинку Голованя може кожен. Охочі можуть пожертвувати будь-яку суму на картку доньки Миколи Микитовича (4149 4991 3488 6652, Головань Наталія).Адже саме родина та друзі скульптора нині займаються збереженням та розвитком простору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus