USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку власники підпільних АЗС «здали» поліції еколога, який вимагав хабарі

1 Жовтня 2022 21:40
У Луцьку незаконні заправники викликали поліцію до еколога, якому принесли хабара. Таким чином підпільні бізнесмени вбили кількох зайців одразу: позбулися претензій від екології, не одержали штрафу за незаконну діяльність та й хабар лишився цілим.

Еколог уже кілька років намагається переконати суд, що не брав п’ятдесяти тисяч хабара з власників п’яти заправок, зокрема за те, що більше не турбуватиме їх своїми відвідинами. А свідок, який передавав гроші, сьогодні вже ледве згадає назву фірми, яку представляв у таких фінансових переговорах. Прізвище директора й поготів не пам’ятає та навіть не може точно пригадати, хто ж дав ці гроші.

Детальніше – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Здавалося б, нічим не примітна та банальна справа: дали хабара екологу чи комусь іншому з контролюючих служб за лояльність. Але тягнеться вона вже протягом двох років. Саме у цьому судовому процесі є кілька цікавих моментів, адже перевіряти мали б не лише еколога, який цілком ймовірно міг би домовитися з підприємцем про те, що закриє очі на деякі моменти його діяльності. Звернути увагу мали б і підприємця, бо той, судячи зі свідчень, мав низку незаконних заправок у Луцьку.

Паливний бізнес відкрити не так просто та й зовсім недешево. Необхідні відповідні ліцензії та дозволи від різних інстанцій, зокрема від управління екології та МНС.
Як розповів на суді Ярослав Власюк, кілька років тому йому запропонували підробіток, влаштувавши його за договором на приватну фірму «Дизель Форс», яка розташована у будинку на околиці Луцька. Ця фірма мала заправки, звісно, незаконні, про що й каже сам свідок. Першим серйозним завданням Ярослава Власюка було занести хабара представнику екології і заявити на нього в поліцію.

«В нас було п’ять заправок і на кожну з них потрібно було мати ліцензію. Ми домовилися, що за одну станцію буде платіж десять тисяч гривень», – розповів на суді Ярослав Власюк.

Еколог клопотав до суду, щоб його обличчя не знімали, натомість свідку під час допиту повністю відмовила пам'ять. Він пам’ятає, що давав хабара, пам’ятає, чому давав – замучила несправедливість. А ось, де взяв гроші, хто делегував на перемовини з екологом, не пам’ятає. Про директора фільми «Дизель Форс» Мельничука Віктора Миколайовича теж вперше чує.

«Зважаючи на те, що в Україні є презумпція невинуватості, ми можемо лише припустити, як усе насправді відбувалося: екологія нагрянула з приписами на незаконні заправки, приписи не зробили, бо домовилися про другу зустріч. Мабуть, питання спробували вирішити за допомогою грошей, а згодом бізнесмени вирішили: навіщо платити 50 тисяч за спокій, якщо можна просто «здати» еколога поліції. Цікаво, що фірма з незаконними заправками, досі зареєстрована, що свідчить: працюють без проблем. Хоча й минуло два роки з моменту, коли правоохоронці мали виявити під час справи з хабарем факт незаконної діяльності п’яти підпільних заправок.

Наразі клопіт має лише еколог, якому принесли п’ятдесят тисяч гривень, але не дали їх. Але судячи з «інтенсивності» судового процесу, жодна зі сторін не постраждає. Королі підпільних бензоколонок і далі розливатимуть бензин, а екологи робитимуть, або ж, за окрему плату, не робитимуть, приписи», – припускають журналісти ТРК «Аверс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 2 Жовтня 2022 07:46
Злодій злодію кричить: "Тримай злодія !".
Манергейм Показати IP 2 Жовтня 2022 08:44
Еколога здали а соляркою торгують далі , шоб не тільки екологія а й податкові оминали
Qwerty Показати IP 2 Жовтня 2022 09:08
Здай, і далі ,нелегально торгуй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus