USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку водійка, яка збила жінку на тротуарі, не отримала навіть штрафу

21 Травня 2019 16:52
Водійка «Peugeot», яка збила жінку на тротуарі поблизу спорткомплексу СНУ в обласному центрі Волині, від чого та отримала численні переломи, не отримала жодного покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час судового засідання вдалося встановити, що 15 травня 2017 року обвинувачена, керуючи автомобілем «Peugeot 308», рухалась по проспекту Грушевського у напрямку вулиці Привокзальної зі швидкістю 22 км/год. Так, здійснюючи маневр повороту на право на територію, прилеглу до будинку, водійка проявила безпечність та неуважність, неправильно оцінила дорожню обстановку, не надала перевагу пішоходу, яка здійснювала рух тротуаром з права на ліво відносно руху автомобіля та здійснила наїзд на неї. Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні переломи.

Однак водійка «Peugeot» свою вину не визнала, розповівши суду, що їхала повільно, бо хотіла припаркуватися біля спорткомплексу СНУ, щоб забрати сина з басейну. Під'їхавши ближче, побачила, що немає місця для авто і вирішила заїхати у двір спорткомлексу, оскільки ворота були відчинені. Вона зазначила, що ніяких перешкод для здійснення даного маневру не було, тож переконавшись у безпечності, продовжила рух. Однак в цей час по тротуарі переходило двоє жінок, розмовляли та не звертали увагу на її авто. Здійснюючи маневр повороту, взяла більший радіус, з метою об`їзду припаркованого автомобіля та випадково наїхала і притиснула передньою лівою частиною транспортного засобу пішохода до стовпчика воріт.

Водійка наголосила, що дуже злякалась і почала зі всієї сили тиснути на гальма, однак автомобіль почало сунути, і він не зупинявся. Після цього її чоловік, який перебував разом з нею в автомобілі, виштовхнув її з-за керма та від'їхав назад, а вона пішла до потерпілої. Вважає, що зробила все можливе, що від неї залежало.

Незважаючи на невизнання вини, вона була доведена зібраними доказами, зокрема показами свідків. Варто зазначити, що потерпіла не отримувала жодної допомоги від обвинуваченої.

Таким чином, суд визнав водійку винною та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень. Однак, на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році» звільнив від призначеного покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 21 Травня 2019 17:06
Самий гуманний суд!
Таня Строцюк Показати IP 21 Травня 2019 17:07
Суддя подонок!!
Анонім Показати IP 21 Травня 2019 17:07
Все правильно...бо повтикають мобілки у голову і сунуться під машину яка вже почала робити маневр.
Ветер Показати IP 21 Травня 2019 17:22
Подмазали судье да и все... Тротуар — элемент дороги, предназначенный для движения пешеходов, который примыкает к проезжей части или отделен от нее газоном. Читайте ПДР. А то что некоторые этого не понимают не понимают, типа этого товарища ----- Все правильно...бо повтикають мобілки у голову і сунуться під машину яка вже почала робити маневр. ---- как его кто-то так прижмет на тротуаре - не помогайте!!!!! Пусть привыкает что он на тротуаре - никто, т.к. о боже, машина уже начала делать НА ТРОТУАРЕ маневр!!))))))))))))
водій Показати IP 21 Травня 2019 17:34
Треба менше гав ловити потрыбно трохи дивитись на машини пышоходу легше зупинитись ныж авто хоча водыя не виправдовую
Лучанин Показати IP 21 Травня 2019 18:12
22 км і потормозах, але машину всеодно несе, не вірю. Права купила, а правил навіть і не читала, от в це я вірю.
Лучанка Показати IP 21 Травня 2019 19:04
Коли почнуть штрафувати пішоходів на добрячі суми -навчаться дивитися на дорогу. А Грушевського, то взагалі пішохідна зона, при чому перебігають дорогу мами з дітьми постійно
ДЖАБА Показати IP 21 Травня 2019 20:37
щоб ты грошы були ъй на лыкарства ,
Справедливий Показати IP 22 Травня 2019 11:51
Чому я як пішохід, який йде по тротуару маю ще озиратись чи якийсь дебіл який купив права не несеться на мене? Ще й вину свою не визнає, всяке буває, але якщо винен то могла б визнати що "втиканула" не побачила, оплатила б лікування людині, і вся справа. А чоловік напевно теж купив права, чи йому подарували що не побачив що жінка тупить, і так тиснула вона на гальма, вона з переляку перепутала газ та гальма. Я якби був суддею в даній ситуації дав би винній 5 років тюрми, щоб у неї був час вивчити правила, по іншому ніяк. Обурює те, що коли її вина явно доведена вона ще й пручається, мол чого пішохід по тротуару їздить, я ж така крута діваха на авто їду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus