USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Смуги руху проспектом Грушевського хочуть розділити сквером. Петиція

2 Вересня 2020 08:00
Проспект Грушевського в місті Луцьку пропонують реконструювати, а в його межах – створити сквер.

Відповідну петицію 31 серпня зареєстрував Віталій Лагода. Підписати її протягом наступних 14 діб можна за посиланням.

«Пропоную здійснити реконструкцію проспекту Грушевського і створити сквер у середині. Цьому сприяють велика ширина вулиці й невелика інтенсивність трафіку. 1-2 смуги в кожному напрямку цілком вистачить, щоб покрити потреби вулиці в проїзді, оскільки проспект є тупиковим і закінчується вокзалом. Натомість можна зробити сквер, який розділить зустрічні смуги рухи. Таке рішення дозволить зменшити аварійність, створить ще одне місце для прогулянок лучан, забезпечить додаткове озеленення міста і приємне перше враження для туристів», – вказав лучанин.

Та додав, що під час реконструкції необхідно буде також відновити тротуари і передбачити велодоріжки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 08:25
а навіщо його було зносити
Лучанин до лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 09:33
А ти у комуняк спитай. І кінотеатр "мацква" був і готель " расія"
скептик до лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 10:23
бо на дорогах було замало ям
ігор луцький до лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 11:35
Провели декомунізацію задовго до прийняття закона.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2020 08:34
Взагалі-то це називається бульвар. І дядько, певно приїзджий, бо до 90-х років там і був бульвар, який чогось називали проспектом"Правди". І бульварну схему зарали саме тому, щоб полегшити рух. От дійсно, все в цьому світі рухається по колу. Був бульвар-забрали бульвар -знову хочемо бульвар
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 08:47
Колись давно так і було. Алея з пішоходною доріжкою посередині була практично вздовж всієї вулиці пр. Правди.
санітар Показати IP 2 Вересня 2020 08:49
Прспект мав такий вигляд з самого початку свого існування. Згодом був реконструйований. "Відпочинку" на дорозі з інтенсивним рухом не може бути в принципі. Зі скверу на рухому частину будуть вибігати діти. Крім цього, така нерозумна пропозиція буде коштувати щонайменше кілька десятків мільйонів гривень. Це у той час, коли реконструкція інших вулиць міста не проводилась десятками років. Водночас, автор петиції суперечить сам собі: вулиця тупикова, закінчується вокзалом, то навіщо тут збільшувати кількість смуг руху?! Захотіла баба (як у Пушкіна), стати владичецею морською? Дурня повна.
скептик до санітар Показати IP 2 Вересня 2020 10:25
для того це все і затіяно, щоб з бюджету люцька стибрити ще пару лімонів
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2020 09:01
Дивна ідея.... Невже поведуться?!
ВІРУС Показати IP 2 Вересня 2020 09:01
І ЗНОВУ ПЕРЕЙМЕНУВАТИ НА ПРОСПЕКТ "ПРАВДИ" .
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2020 09:09
Все нове- давно забуте старе.....ще якихось 20 років тому люди протестували проти знесення такої скверової смуги,якою був розділений проспект.... Тепер треба кудись ,,закопати,,бюджетні кошти,то знову пропонують посадити сквер...... Хоча то не є об'єктом першої необхідності,куди саме зараз потрібні кошти....Розуміємо всі,що є проблеми куди важливіші..... А якщо виходити з того,що думати про майбутнє,то воно саме про себе подбає..... Що і відбувається....як бачимо по останніх подіях..
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 09:14
Дурник
Andrij Показати IP 2 Вересня 2020 09:15
Грандиозный проект с огромными затратами. Не думаю что в период кризиса это реально прокрутить. А идея супер, наверное с фотографий 70-х годов Луцка? ;)
Євробидло Показати IP 2 Вересня 2020 09:19
Дуже цікаво як будете боротися із припаркованими авто? Пройдіться проспектом Грушевського: Промінь, ДЮСШ, проліт до Шухевича, поворот від Шухевича - і до Салюта, КУрінь - ВСЕ ЗАБИТО ПРИПАРКОВАНИМИ АВТО!!!!! Йдемо по іншій стороні: Обласна лікарня, Кутовий - і до Ощадбанку - ВСЕ ЗАБИТО ПРИПАРКОВАНИМИ АВТО З ІНШОЇ СТОРОНИ. Рішіть проблему з парковками - а тоді будуйте сквер.
Перехожий до Євробидло Показати IP 2 Вересня 2020 15:01
95% тих авто приїхали до Обласної лікарні. І не було би жодних проблем, якби адміністрація лікарні не бикувала, а дала можливість паркуватися на території закладу. А так - з правого боку від лікарні стоїть порожня площадка, яка для цього паркування і призначена. То можливо краще не вигадувати велосипед, а просто зобов'язати лікарню пускати на територію своїх же клієнтів, з яких деруть там три шкури, а на проспекті просто зробити якісне дорожнє покриття. Думаю, що така петиція була би більш доцільною.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2020 09:22
Сквер? Максимум в 1 ряд дерев, для прогулянок лучан? Посеред проїзждої частини.
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2020 09:28
В Луцьку більше немає проблемних питань на котрі потрібно витратити гроші?
Спорткар Показати IP 2 Вересня 2020 09:40
Місто і так в тягучках а так стане і паркуватися не буде де. Плюс гроші зариються і половина вкрадеться. Дуже "РОЗУМНА" ідея не зовсім лучанина без машини.
Анонім до Спорткар Показати IP 2 Вересня 2020 16:18
"і паркуватися не буде де" - чудово, менше будуть на дуповізках по місту їздити і пересядуть на громадський транспорт.
Гак Показати IP 2 Вересня 2020 13:29
Тополева Алея посеред дороги була улюбленим міцем прогулянки жителів Привокзального району. Стометрівка вирувала життям доки не підросли тополі і доки в Луцьку не зявився Ковальчук. Валили тополі екскаватором, почали від Вокзалу, під вечір, орієнтовно о 18 годині. Тогдішній проспект Правди мав по дві смуги з кожної сторони алеї, ще однією особливістю поспекту були "озера" після дощу перше, найбільше, на перехресті вул. Ленінградської, друге орієнтовно по середині проспекту між вул. Кузнецова та Гулака Артемовського, до сьогодні в тому місці збирається вода правда до озера вже недотягує. Уявіть, до Вокзалу пустили тролейбуси і ніби дороги по дві смуги в кожному напрямку теоретично хватало а реально їхати в два ряди було проблематично, бо біля бровок за звичай покриття було в ямах-горбах. По якому ряду не їхавби тебе очікували несподіванки, щоб обігнати тролейбус необхідно було бути Шумахером плюс окремі припарковані авто. Саме найстрашніше було що з кущів виходили-вибігали пішоходи, в більшості випадків несподівано і на любій ділянці руху. Добавте до цієї картини водні перешкоди і уявіть "безпечний рух" по ключовій вулиці до Областної Лікарні та Вокзалу! На той час ходила думка що насадять нові дерева (не тополі) щось на зразок туй чи взагалі зроблять чи зелений чи квітковий тунель, дорогу дещо розширять та ту частину що примикає до алеї виконають без бордюр. Інша думка заключалась в тому що тротуари розширять і зроблять клумби на зразок як в центрі на вул. Волі а фасади будинків зроблять "зеленими". Тополі знесли, все розрили і почали ... Що було незвично, дорогу спочатку всипали галькою, пролили смолою та вкатали крошку і тільки після цього ложили асфальт. І результати - чогось тротуари розширилися тільки на метр а клумби виявились міражем. На занадто широкій проїзджій частині Реверсивна Смуга виглядала сиротою іскоріше була необхідна першому партійному секретарю та по ній часом пролітали менти при вільній вулиці. На жаль реконструкція не повернула Першу Красу Проспекту, а вигляд Пустелі бентежить і по сьогодення. Тому не дивно що людина насухавшись "старожилів" написала петицію. Проспект проситься бути на багато гарнішим!
Богдан Сташинський Показати IP 2 Вересня 2020 19:23
А чи не забагато хоче цей петиционер ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus