USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку встановили 10 напівпідземних контейнерів для сміття

14 Листопада 2023 21:54
У Луцьку комунальники встановили 10 напівпідземних контейнерів для збору відходів. Один такий контейнер заміняє орієнтовно п'ять класичних сміттєвих баків.

Як розповів Суспільному керівник комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, напівпідземний контейнер, всередині якого є спеціальна мішковина, вміщує п'ять метрів кубічних (5000 літрів) змішаних твердих побутових відходів.

На бульварі Дружби народів, 8а, розповіли місцеві жителі, два напівпідземні контейнери та контейнер для пластику встановили орієнтовно п'ять днів тому. Раніше тут стояло п'ять сміттєвих контейнерів із решітками, зазначив лучанин Святослав Кирилюк.
«Зручніше стало, оскільки вітер не роздуває сміття. Вигляд набагато привабливіший, не порівняти. І також немає запаху, оскільки воно під землею», – каже чоловік.

Спеціальний майданчик для контейнерів облаштували за два дні, каже лучанин Дмитро Денисов.
«Раніше тут стояла будка для смітників. Всі кидали на землю, рвалися пакетики... Люди ще до них не звикли і викидають сміття, де пластикові пляшки. Але так стало комфортніше і чистіше», – зазначає хлопець.
Спецтехніка, яка 14 листопада приїхала забирати сміття на цій локації, не могла заїхати до напівпідземних контейнерів через автівки місцевих жителів, розповів працівник центру управління відходами «Чистий Луцьк» Олександр.

З його слів, сміття забирають щодня: зверху резервуарів є кришка з ручкою, а всередині – мішок.

Читати ще: «Сміття має бути в смітнику», або Прості будні тих, хто робить Луцьк охайним

На закупівлю напівпідземних контейнерів і проєктно-кошторисну документацію з міського бюджету витратили 1,3 мільйона гривень, розповів керівник комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк.
«Було ухвалено рішення затвердити програму з оновлення інфраструктури зі збирання твердих побутових відходів у місті Луцьку, а саме – з установки напівпідземних контейнерів», – сказав комунальник.
Якщо погодні умови дозволятимуть, то цього року комунальники планують встановити ще 10 напівпідземних контейнерів для збору сміття, додав директор «Луцькспецкомунтрансу». З його слів, термін придатності мішковини становить два роки. У разі потреби комунальники її можуть замінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Were Показати IP 15 Листопада 2023 08:30
Перша поломка сміттєвоза з маніпулятором і те все гнитиме тижнями. Вже таке спостерігав біля Яровиці
Відвовідальний грома до Were Показати IP 15 Листопада 2023 15:03
Для чого порівнювати смітники на Яровиці, малооб'ємні металеві кубики в землі, які постійно ламаються... і величезний 5 кубовий смітник, який експлуатується по Європі вже 10 років...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus