USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку виділять додаткові півмільйона на ліки

7 Березня 2019 22:02
Більше півмільйона гривень виділять для закупівлі ліків, що потрібні для лікування окремих захворювань. Кошти надійдуть на рахунок головного розпорядника - міського управління охорони здоров’я.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова.

Так, під час чергового виконкому, що відбувся сьогодні, 7 березня, розглядали зміни до проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про внесення змін до бюджету міста».

Така потреба виникла у зв’язку з незабезпеченістю видатків на реалізацію проекту «Доступні ліки» та перерозподілом коштів субвенції з місцевого бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 541 тисяч 140 гривень.

Тож, з метою освоєння бюджетних коштів пропонується внести зміни до бюджету по головному розпоряднику коштів бюджету міста - управлінню охорони здоров'я.

Відповідно до розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 4 березня 2019 року № 110 «Про розподіл субвенції з місцевого бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами», пропонується збільшити доходи загального фонду бюджету міста за рахунок субвенції з місцевого бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 541 тисяч 140 гривень.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у разі прийняття законопроекту №8591 урядова програма реімбурсації виявиться заблокованою. Таку думку висловлють декілька експертів. «Якщо скандальний законопроект буде прийнятий, під загрозою опиняться найбільш вразливі категорії громадян України – сердечники, астматики і діабетики, яким держава компенсує вартість життєво важливих ліків за програмою «Доступні ліки», - попереджає представник ГО «Всеукраїнська аптечна палата» В'ячеслав Сауц.

Також на сайті йшлося про те, що Міністерство охорони здоров'я затвердило попередній реєстр препаратів програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. У списку представлені 18 українських виробників і 28 іноземних.

До слова, частина аптек на Волині відмовляється приймати рецепти та відшкодовувати вартість медикаментів відповідно до програми «Доступні ліки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus