USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку – виставка картин і світлин дітей з аутизмом

10 Червня 2023 15:29
У Луцьку сьогодні відкрили виставку фотознімків сімей, які виховують дітей з аутизмом, а також персональних картин дітей під назвою «Окрилені любов’ю без меж». Експозицію представили у Галереї мистецтв.

Про це розповіла Суспільному заступниця голови громадської організації «Повір у себе» Марина Борозенець.

У першій залі галереї – картини дітей з розладом аутистичного спектру, в іншій розмістили основну частину виставки – світлини. Зі слів Марини Борозенець, до створення світлин для виставки долучилися майже 40 родин.

«90% випадків – це дітки з аутизмом, але є й з іншими діагнозами. Основна наша місія – допомогти батькам повірити у своїх дітей і допомогти дітям повірити у свої сили. І зрозуміти, що треба бачити не діагноз дитини, її проблеми, а саму дитину і її можливості», – сказала співорганізаторка.

Герої світлин виставки дітей з аутизмом «Окрилені любов’ю без меж» – лучанка Тетяна Никитюк із сином Костею.
«Фотосесія для нас з Костею теж була вперше, ми дуже хвилювалися. Це така колосальна робота фотографа – зловити ці моменти. Я думала, в нас жодної фотографії не вийде. Але всі гарні», – зазначила жінка.

Читати ще: Роботи учнів Луцької художньої школи представили на благодійній виставці в Лондоні

Вона розповіла: на фотовиставці також представлять вироби десятирічного Кості з пластиліну, підготували їх кілька десятків.
«Ліпити він почав з рочків трьох. Потім з’явився такий пластилін, який засихає, і вироби зберігаються. Він ліпить і героїв мультфільмів, і меблі, наприклад, яких не знайшов в магазині, бо він любить гратися будиночками і тваринками. Все, що в його уяві, доліплює», – каже Тетяна Никитюк.

Зі слів жінки, для її сина Кості ліплення – це спосіб заспокоїтися. Хлопець має улюблені фігурки і розповідає вірші про них.
Допомогла організувати виставку благодійна релігійна організація «Карітас-Спес Луцьк». Представниця організації Анастасія Марків каже: учасниками стали 28 родин із дітьми з аутизмом.
Метою виставки, з її слів, є представлення дітей з аутичним розладом як повноцінних членів суспільства.

«Вони потребують уваги й підтримки. І фотографії, які представлені на виставці, ілюструють цю безмежну любов матері до своєї дитини, незважаючи на жодні обставини. Світлини дуже чуттєві, тому що діти випромінюють любов не тільки до батьків, але і до всього світу», – додала жінка.

Виставка в Галереї мистецтв у Луцьку триватиме до 17 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus