USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку - виставка картин викладачів однієї з кращих художніх шкіл України

6 Жовтня 2017 16:52
Виставку власних картин презентували викладачі Луцької художньої школи. Урочиста презентація виставки відбуласяв Арт-галереї «Луцьк» 6 жовтня - напередодні Дня художника.

Із нагоди прийдешнього свята радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук привітав митців.

«Надзвичайно приємно бути в такому товаристві. Адже мистецтво надихає, зігріває душу та наповнює наше життя особливим змістом. Луцьк має багато іменитих художників, які прославляють наше місто та які відомі не лише в Україні, а й за кордоном. Я думаю, що з такими фаховими викладачами, які у нас є, цей список буде поповнюватися. Бажаю вам натхнення та належної оцінки Вашої нелегкої праці від суспільства, а ще - вдячності від учнів», - звернувся до викладачів школи Ігор Поліщук.
Як зауважила директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, школа діє із 1961 року та має велику історію.

«Сьогодні ми на виставці викладачів одного з найкращих мистецьких закладів в Україні - Луцької художньої школи. У ній навчається 600 талановитих діток. Викладачі з інших регіонів приїжджають до нас запозичувати досвід. Також багато випускників стали іменитими художниками, і ми пигаємося цим навчальним закладом», - наголосила Тетяна Гнатів.
Щороку, як розповів директор Іван Гаврилюк, школа має сто випускників.

«У нас ступеневе навчання, яке триває 6 років. Набір розпочинаємо з 10 років. Також у нас є підготовчі групи для дітей із семи років. Загалом на Волині є три спеціалізовані художні школи. Звісно, не кожен випускник стає художником, але діти формують власний світогляд із цінностями культури, естетики та вмінням бачити світ різногранним та передавати ці емоції у різних формах. Також це хороша база для професійного росту, зокрема 90% художників у Луцьку – це випускники нашої школи», - розповів Іван Гаврилюк.
Та додав, що має наміри створити вечірні групи для занять старших мешканців міста, адже попит є.

До привітань приєдналася й депутат Луцької міської ради Майя Шостак, яка теж вивчає образотворче мистецтво.
Присутнім вручили подяки від міського голови та від департаменту культури Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus