USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку визначили ставки земельного податку на 2020 рік

26 Червня 2019 13:13
Рішення про встановлення ставок земельного податку на наступний рік ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 58-ї сесії Луцької міськради 26 червня.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, щороку міські ради встановлюють ставки земельного податку. Відповідний проєкт рішення пройшов регуляторну процедуру, залишили ставки, що діють в поточному році, окрім ставок земель промисловості, які становитимуть тепер 1,5%.

Депутат Олександр Кравченко повідомив, що до нього зверталися представники гаражних кооперативів, для яких ставка була підвищена у 10 разів, з 0,3 до 3%. Тепер, мовляв, доводиться сплачувати значні суми, тож депутат запитував, чи можна повернути ставку на рівні 0,3%.

Лілія Єлова пояснила, що діє ставка в 0,1% для гаражного будівництва, що перебуває у власності та 0,3% для такого, що перебуває в постійному користуванні. 3% сплачують ті, хто неправильно оформив цільове призначення ділянки. Тому власникам гаражних кооперативів варто переоформити ділянки під відповідне цільове призначення. Наразі є багато випадків, коли землі використовуються не за тим цільовим призначенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus