USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У бюджетній комісії міськради проти зниження податку для таксистів

17 Березня 2017 18:21
Не підтримувати ініціативу внесення таксистів до першої групи платників єдиного податку рекомендували у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 17 березня.

Депутати розглянули лист від координаційної ради з питань розвитку малого та середнього бізнесу. У листі комісії рекомендували розглянути питання щодо можливості зменшення ставки єдиного податку для платників 2-ї групи, які застосовують спрощену систему оподаткування, та вивчити можливість звернення до комітету з питань податкової та митної політики Верховної ради щодо внесення змін до статті 291 Податкового кодексу України. Йшлося про внесення таксистів до першої групи платників єдиного податку, на підтримку чого нещодавно у Луцьку реєстрували електронну петицію.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова пояснила, що платники 1-ї групи сплачують 10% від 1600 гривень, а 2-га – 20% від 3200 гривень. До першої групи, з її слів, віднести таксистів не можна, тому що є чіткий перелік тих, хто платить податки за першою групою. Тобто, це питання можна вирішити лише в разі внесення змін до Податкового кодексу. Якщо ж зменшити для платників 2-ї групи відсоткову ставку, відповідно зменшаться надходження до міського бюджету. Якщо зараз розпочати регуляторну процедуру, рішення про зміну ставки податку можна буде ухвалити з 1 січня 2018 року.

Члени комісії зауважували, що враховуючи об’єми перевезень і суму, яку заробляють таксисти протягом року, знижувати ставку податку буде збитком для міського бюджету.

Отже, члени комісії рекомендували підтримати пропозиції департаменту фінансів та бюджету щодо цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
русиш Показати IP 17 Березня 2017 20:29
клоуны..порядок с такси наведите сначала, а потом податки требуйте.
водій Показати IP 19 Березня 2017 18:04
Дороги в місті зробіть а тоді требуйте з таксистів маршрутчиків податки а не самі їздите на дорогих іномарках, живете в шикарних будинках і дорогих квартирах а тих хто намагається заробити чесним шляхом обдираєте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus