USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку за безцінь продавали комунальне майно

31 Жовтня 2018 15:45
Міська влада у 2012 році активно продавала комунальне майно. За рік з молотка могло піти до 5 приміщень. У Луцьку продали комунальну хату за 180 тисяч гривень. А разом з хатою ще бонусом пішли і комунальні підприємства, які там знаходяться. Вже зараз підприємливі покупці, що придбали на аукціоні приміщення, зацінили його у 100 тисяч доларів. Це не єдиний приклад щедрого розпродажу комунального майна у Луцьку владою попередньої каденції. Продавали усе підряд за оптовими цінами. Хоча насправді, навіть завдяки оренді, ці приміщення могли б приносити місту в рази більше коштів.

Як так сталося та чому владці минулої каденції розпродали майже пів міста дізнавались журналісти телеканалу Аверс.

Cкільки може коштувати будинок у центрі міста з землею та усіма комунікаціями? Звичайно, дуже дорого – сума буде рахуватися не тисячами, а мільйонами. Однак виявляється можна придбати таке приміщення менше, ніж за 200 тисяч гривень.

Отже, вулиця Кривоноса 40. Цегляне не житлове приміщення площею 82 квадратних метри. Однак продали цей комунальний будинок менше, ніж за 160 тисяч гривень. У тому ж році міська рада виставила на аукціон приміщення і його ж одразу придбали за такою мізерною ціною. На одному із сайтів продажу нерухомості журналісти знайшли цей будинок. Зараз ціна на нього вища у 17 разів - майже три мільйони гривень.

Сам власник будинку розповів, що як придбав цю нерухомість, тут практично було сміттєзвалище. А до цього тут був садочок та приміщення департаменту освіти. Також чоловік зазначив, що коли прибирав сміття на території, то натрапив на цілу купу документів пов’язаних із грошовими махінаціями.

Продаж комунального майна за безцінь, це не усі сюрпризи, які вдалося відшукати. У цьому будинку зареєстровано два підприємства: приватне -“Вест-Вікторія” - директором якого є Володимир Приходько, якогозвинувачують у рейдерському захопленні чужої території.

У цьому ж таки приміщенні знаходиться комунальне підприємство “Освітянка”. Яким керує теж Володимир Приходько. Як так сталося – справжня загадка .

Наразі уже пізно запитували у владців, чому вони продали комунальну власність за безцінь та ще й з підприємством разом, бо влада вже інша. Однак, є чинний директор обох підприємств – Володимир Приходько. Журналісти Аверсу намагалися звязатися із ним. Були у його офісі , телефонували та навіть навідалися додому - усе безрезультатно.

Проте Кривоноса 40 – це не єдине приміщення, яке продане у приватні руки подібним методом.Це лише один маленький приклад цікавого розпродажу комунального майна за копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
знаю Показати IP 31 Жовтня 2018 15:59
усіма аферами керував ЯКОВЛЄВ ТАРАС
Анонім до знаю Показати IP 1 Листопада 2018 12:48
який зараз милиться стати головою Луцької РДА , да?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus