USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада судиться з фірмою, яка мала збудувати на Театральному майдані підземні переходи

9 Березня 2021 15:34
У Господарському суді Волині слухають справу за позовом Луцької міської ради та прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю Торговельний центр «Магніт». Суть позову – повернення земельної ділянки з оренди у комунальну власність Луцької громади.

Ще 2008 року міськрада підписала із компанією договір про оренду землі, а саме – цілого Театрального майдану. Тут мали будувати торговельний комплекс і парковку. Утім роботи так і не розпочали, йдеться сюжеті телеканалу «Аверс».

«Ділянку на Театральному майдані планували ще в 2008 році під будівництво підземних переходів і торгового центру, – розповідає начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала. – У 2013 році договір було поновлено додатковою угодою. А в жовтні 2018 року після їх закінчення Луцька міська рада скерувала фірмі лист про заперечення продовження договору оренди».

Ще у 2008 році вартість робіт на Театральному майдані оцінювали приблизно у 30 мільйонів доларів. Але ТОВ «Магніт» так там нічого й не збудувало.
Між тим, генеральний директор цієї компанії – колишній депутат Луцької міської ради Сергій Волик. За час свого депутатства чоловік домігся продовження договору оренди. Однак для чого, якщо нічого не збудував?

Після закінчення договору в 2018 році управління земельних ресурсів скерувало компанії акт, аби вони передали ділянку з оренди назад у комунальну власність. Однак цього не сталося і досі.

Тому Луцька мерія звернулася до суду із позовом. На підготовче засідання сторона відповідачів не з’явилися. Суд постановив розпочати розгляд справи по суті.

Представник міськради зазначив, що компанія-орендар наразі не має законних підстав проводити будь-які роботи на Театральному майдані. Ба більше: у компанії є податковий борг.

Розгляд справи продовжать у середині березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 9 Березня 2021 16:42
Поставте там нормальний світлофор щоб люди не йшли сплошним потоком. Підземний перехід швидко перетвориться на громадський туалет.
Дід Єгор до Анонім Показати IP 9 Березня 2021 18:25
Насправді, там підземний перехід потрібен, — як повітря!!! Автомобільного транспорту стало в рази більше і це далеко не кінець!!! І саме з-за пішохідного переходу там і є такий транспортний колапс кожного дня в самісінькому серці нашого міста!!! А з приводу «туалету», то все дуже просто, бутіки, камери нагляду, та весь «туалет» буде рівний нулю...
скептик Показати IP 9 Березня 2021 17:26
"За час свого депутатства чоловік домігся продовження договору оренди". це мабуть путін приїхав і договір підписав.
Реаліст до скептик Показати IP 10 Березня 2021 13:58
Всі довгий час мали долю з цього "проекту", і всім було добре ...
Лучанин Показати IP 9 Березня 2021 17:28
А я би порекомендував " Аверсу " зробити, якшо і не прямий ефір, то просто провести журналістське розслідування по цій темі. То буде дуже цікаво - я би сказав інтересно ! Лучани будуть мати можливість почути, побачити всі корупційні виверти минулої влади, депутатів, замовника, проектувальника, почути по скільки лапша на вухах громадськості, хто лобував, хто свічку тримав, а хто хотів зірвати куш, хто дурний, а хто хитровимаханий і т. п. Є ж люди, які не дали " Магніту " викопати калабаню перед пам'ятником Лесі і в охоронній зоні пам,ятки культури ! Якщо не страна, то Луцьк має знати своїх хероїв ! Може то стане уроком для влади на майбутнє !
Любі свині Показати IP 9 Березня 2021 17:38
А скільки пафосу було....
До Діда Єгора Показати IP 9 Березня 2021 20:15
Ти, діду, правильно робиш, шо під землю хочеш, видно, з таким мишленням вже пора !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus