USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку запрацює Центр розвитку туризму

31 Березня 2023 14:45
Нове комунальне підприємство «Центр розвитку туризму» запрацює на базі Центру туристичної інформації та послуг.

Про це йшлося 31 березня під час засідання Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення про зміну найменування комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг» на комунальне підприємство «Центр розвитку туризму» та затвердження нової редакції статуту.

Зміна пов’язана з розширенням структури комунального підприємства, а також переданням йому в управління нових туристичних об’єктів, зокрема відреставрованого простору в Старому місті на вулиці Кафедральній (башта Чорторийських, підземелля, залишки окольного муру тощо).

Передбачено, що відкриття Центру розвитку туризму дозволить створювати та реалізовувати нові туристичні й промоційні продукти і послуги та інтенсивніше популяризувати бренд міста й монетизувати його.

Керівниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська пояснила, що зміна повʼязана з фактичним закінченням реалізації проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

«У нас з’явився новий туристичний об’єкт, і щоби не створювати нове комунальне підприємство, було вирішено передати новий туристичний об’єкт в управління наявному центру туристичної інформації. Оскільки останній виконує вузький напрямок роботи, було вирішено розширити його діяльність, адже ідеться про функції музейного креативного простору», – сказала вона.

Як додала, у зв’язку зі змінами, кількість працівників центру збільшиться з семи до 18 людей (це будуть куратори простору, методичні працівники, які відповідатимуть за наукове та експозиційне наповнення об’єкта).

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 31 Березня 2023 15:12
ото вже туристи повалять пачками. ви або цеглу закріпіть на стінах замку, або видавайте туристам шоломи
Уася Показати IP 31 Березня 2023 18:05
От нахіба на таке гроші витрачати в такий час? знову комусь "посаду придумали"?
Лучанка Показати IP 1 Квітня 2023 09:10
Туристи не головне, головне що 11 кураторів простору та методичних працівників за достойну заробітну плату будуть розвивати туризм у 2 коридорах. При тому, що для розвитку туризму цілого міста вистачало 7 працівників.
Зайві гроші Показати IP 1 Квітня 2023 09:17
В час війни, коли люди самі закупляють на фронт солдатам машини, одяг, взуття, тепловізори, безпілотники, аптечки, та багато чого іншого, що забезпечує наш спокій тут, у міському бюджеті виявляється є вільні гроші для розширення музейного креативного простору!
сумнів Показати IP 26 Квітня 2023 14:06
коли Ісусу Марта помазала кремом дорогим ,ступні бо потріскались мабуть. Хтось з дуже практичних учнів сказав ,нашо такий пєрєвадняк, ми могли би продати цей крем ,взяти хароші гроші і роздати бідним . Ісус сказав шо бідних ви будете мати завжди, а Марта до чогось там його приготувала. То може пора готуватись до мирного життя. Чи душу й тіло покладем, а жити будуть чужі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus