USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку запропонували відкрити Діснейленд

11 Травня 2017 18:30
Історичне європейське місто із інноваційною економікою, комфортне для мешканців і туристів – саме таким, відповідно до розробленої стратегії розвитку, має стати Луцьк до 2030 року.

Нагадаємо, що зараз ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» працює над розробкою стратегії міста. Раніше у рамках цього процесу було підписано меморандум про співпрацю між виконувачем повноважень міського голови Ігорем Поліщуком та керівником проекту «Публічна політика» Оленою Горб. 11 травня, своєю чергою, пройшов ще один етап обговорення основних напрямків «Стратегії Луцька – 2030».

Як розповів керівник «Асоціації регіонального розвитку» Петро Гоцалюк, основна мета проекту полягає в примноженні багатства обласного центру Волині, а також у перетворенні Луцька в комфортне та безпечне для проживання місто.
Петро Гоцалюк підкреслив, що ключових напрямків роботи всього є п’ять. Вони полягають у досягненні конкретних завдань. Зокрема, це розвиток людського капіталу, побудова інноваційної економіки, розвиток туризму, у тому числі ділового, розвиток комунальної інфраструктури та розширення меж міста, наприклад, завдяки правильній реалізації адміністративно-територіальної реформи.

Також він відзначив, що 95 % волинян виступають за обрання європейського напрямку для розвитку міста, і презентував мапу генерального плану для Луцька.

На зустрічі йшлося й про те, що однією із основних проблем, із якими стикнулося зараз наше місто, є відтік молоді до інших регіонів України та за кордон. За даними опитувань, значна частина молоді не бачить свого майбутнього в Луцьку, а близько 50 % планує виїхати.

Тому, на переконання співвласника групи компаній «VolWestGroup» Віктора Корсака, необхідно проаналізувати приклади успішного досвіду інших міст, зокрема закордонних, провести аналогії з Луцьком, порівняти наші можливості та застосувати їхні напрацювання на місці.

«Потрібно перетворити наші недоліки на переваги, до прикладу, маємо не маленьке місто, а комфортне», – зауважив він.
Корсак запропонував, щоб до стратегії розвитку Луцька внесли проекти відкриття аеропорту та переоблаштування центрального парку міста в розважальний центр за зразком Діснейленду. Він переконує, що в місті необхідно створювати події та об’єкти світового масштабу, аби вийти на міжнародний рівень.

«Потрібно думати про те, що у нас є, і на цьому концентруватися», – підкреслив Віктор Корсак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
нові васюки Показати IP 11 Травня 2017 19:08
і Остап Берта Марія Бендер-бей в опупеозі
! до нові васюки Показати IP 11 Травня 2017 20:44
Та хоть би аквапарк якийсь людський ...
Анонім до ! Показати IP 12 Травня 2017 17:39
в заповіднику "Гнідавське болото"
психіатр до нові васюки Показати IP 12 Травня 2017 06:55
Майбутній директор гойдалок в парку
нові васюки до психіатр Показати IP 12 Травня 2017 17:40
я тебе візьму на роботу гойдалки розгойдувати
Лом Показати IP 11 Травня 2017 20:45
Клоуни ви скбе самі хоч чуєте, краще вулицю червоних ліхтарів, дівчатам хоч робота буде, і буде защо жити. Одні де ли і як ви туди потрапили?
Воля Показати IP 11 Травня 2017 20:52
ВІдкрийте філіал Лувру і купіть фрагмент Великої Китайської стіни.. Блін, читаючи такі новини думаєш, що то 1 квітня, а це просто в людей така каша в голові
123 Показати IP 11 Травня 2017 21:34
Корсак боїться шо суд забере за борги Адреналін Сіті шукає інвесторів....
ЯПлакал! Показати IP 11 Травня 2017 22:25
Давно я так не сміявся! І шо вони там курили??? 95 квартал просто курить бамбук!! Пацталом!!!
Анонім Показати IP 11 Травня 2017 22:48
Біля цукрового заводу!!!!
Остапа понесло Показати IP 12 Травня 2017 06:48
Знаете ли вы, что клуб "Четырех коней" может совершенно преобразить город Васюки? Я предлагаю: в Васюках надо устроить международный шахматный турнир! На турнир съедутся любители шахмат со всего мира. Сотни тысяч богатых иностранцев хлынут в Васюки! Государству придется срочно построить железнодорожную магистраль и автостраду Москва - Васюки. Гостиницы-небоскребы для гостей, Дворец шахмат, где будет происходить турнир, сверхмощную радиостанцию, аэропорт "Большие Васюки", регулярное отправление самолетов во все концы света, включая Рио-де-Жанейро и Мельбурн. Вы только представьте себе! А подумайте, что будет, когда турнир окончится и все гости уедут? Жители Москвы, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш город. Столица автоматически переходит в Васюки. Васюки переименовываются в Нью-Москву, Москва - в Старые Васюки! Шахматная мысль превратится в прикладную науку и изобретет способы междупланетного сообщения. Сообщения сделаются такими же легкими, как переезд из Рыбинска в Ярославль. В Васюках состоится первый в истории междупланетный шахматный турнир! Первый шахматный турнир между командами Васюков и Большой Медведицы закончится убедительной победой васюкинцев. Ура, товарищи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus