USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку визначають стратегічні цілі розвитку міста до 2030 року

30 Листопада 2018 17:42
Три основні цілі розвитку міста до 2030 року визначають у комітеті зі стратегічного планування.

Про це йшлося під час засідання комітету зі стратегічного планування розвитку міста Луцька 30 листопада.

Члени комітету напрацювали стратегічні цілі. До переліку з трьох основних цілей увійшли: відкритість міста, підтримка та розвиток місцевого бізнесу; сучасне міське господарство; комфортні умови для лучан і гостей міста. Ці цілі доопрацювали з додатками, які надали департамент культури, управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності , управління туризму і промоції міста.

Член комітету Борис Смаль відзначив, що важливо, аби головні стратегічні цілі були сформульовані так, аби вони лишалися незмінними незалежно від майбутніх змін міської влади.

Щодо кожної з цілей обговорювали низку підцілей. Так, у рамках відкритості міста, підтримки та розвитку місцевого бізнесу як один з пунктів, за пропозицією начальника управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай визначили поєднання сталого економічного зростання з соціальною та екологічною складовою. Також йшлося про забезпечення відкритості реєстру земельних ділянок комунальної власності, підтримали пропозицію створення агенції з залучення та підтримки інвесторів.
У рамках другої з основних цілей, сучасного міського господарства, пропонували передбачити реалізацію та вдосконалення генерального плану міста, комплексну модернізацію та розвиток комунальної інфраструктури міста, реалізацію заходів, передбачених транспортною схемою міста.

Третя ціль, комфортні умови для лучан та гостей міста, включатиме розвиток туристичної інфраструктури, зокрема побудову нових готелів, реалізацію та вдосконалення історико-архітектурного плану міста, фінансування відновлення об’єктів історико-культурної спадщини та прилеглих територій, розвиток різних видів туризму, розвиток Луцька як туристичного центру Волині. Дискусію викликав пункт щодо реконструкції Центрального ринку. Так, пропонували замінити його впорядкуванням чи реновацією території навколо Луцького замку. Вирішили сформулювати пункт як реконструкцію Центрального рикну та навколишньої території з метою її переорієнтації на обслуговування туристів та надання рекреаційних послуг. Йшлося також про розвиток культурного середовища, підтримку та розвиток статусу міста фестивалів, вдосконалення інфраструктури закладів культури.

Член комітету Андрій Ломага пропонував передбачити створення культурного фонду, який міг би насичуватися як за рахунок міського бюджету, так і за рахунок соціально відповідального бізнесу, меценатів, спонсорів та грантових коштів на розвиток міської культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 1 Грудня 2018 15:16
Стратеги наступного року забідуть як вас звали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus