USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стратегія розвитку: туристично унікальний Луцьк до 2030 року

18 Травня 2017 13:39
У Луцьку продовжують обговорювати стратегію розвитку міста. Цього разу, 18 травня, до розмови долучилися представники Луцької міської ради.

Відповідно до розроблених основних напрямків «Стратегії Луцька – 2030», наше місто має стати не тільки комфортним для проживання самих лучан, а й покликане залучати якнайбільшу кількість туристів.

Керівник «Асоціації регіонального розвитку» Петро Гоцалюк учергове розповів про наявні напрацювання та зазначив, що згідно з попередніми обговореннями за участю експертів та представників бізнесу акцент потрібно зробити на розвитку інноваційних технологій у Луцьку та розширенні туристичної інфраструктури, зокрема за рахунок відкриття аеропорту та перетворення центрального парку разом із старою частиною міста в масштабний розважальний парк, який приваблюватиме туристів.

Так, він підкреслив, що основні сили зараз потрібно направити на вдале проведення культурних заходів із нагоди 600-річчя з’їзду європейських монархів у Луцьку, яке відбудеться у 2029 році.

Петро Гоцалюк відзначив, що на разі укладено лише цілі, досягнення яких стане можливим завдяки подальшій розробці планів їх реалізації. Він теж повідомив, що вже створено фокус-групи, учасники яких обговорюватимуть окремі напрямки стратегії розвитку.

Присутній на обговоренні депутат Павло Данильчук, своєю чергою, зазначив, що, на його думку, із плану стратегії розвитку міста потрібно виключити пункти, які стосуються держави загалом і повинні розглядатися, передусім, на всеукраїнському рівні. Це, зокрема, розвиток людського капіталу, куди, наприклад, включена системи охорони здоров’я та розбудова економіки.

На переконання Павла Данильчука, зараз потрібно активно співпрацювати з територіальними громадами, аби розширювати межі Луцька. Це, як вважає народний обранець, першочергове завдання для розвитку міста.

Депутат підкреслив, що необхідно працювати над впровадженням цілей, здатних реалізувати унікальні можливості Луцька. Він зауважив, що в місті немає належної туристичної інфраструктури, наприклад готелів.

Головний спеціаліст відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Луцька Ірини Харчук зауважила, що це все ж таки довготривалі перспективи, а увагу перш за все потрібно звернути на короткотривалі: проведення моніторингу, розробку брендування міста та залучення нових туристично привабливих об’єктів.

Активна громадська діячка Юлія Євпак, також присутня на обговоренні, розповіла, що туризм повинен приносити кошти в бюджет міста.

«Туристи мають приїздити до нас не тільки, щоб відвідати Луцький замок, а щоб залишити гроші в місті. Вони мають приїздити не на дві години, а хоча б на 2–3 дні», – сказала Юлія Євпак.

На зустрічі ще прозвучала думка стосовно того, що потрібно забезпечити в Луцьку можливість, аби об’єднати туризм і бізнес, щоб залучити кошти до Старого міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
IGOR Показати IP 18 Травня 2017 16:09
"потрібно зробити на розвитку інноваційних технологій у Луцьку та розширенні туристичної інфраструктури, зокрема за рахунок відкриття аеропорту та перетворення центрального парку разом із старою частиною міста в масштабний розважальний парк, який приваблюватиме туристів." - давно пора. Старий ринок потрібно значно зменшити в своїй території або взагалі прибрати. На звільненій території повинні бути місця для ковалів, гончарів, торгівлі творами ручного мистецтва і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus