USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку запровадили мораторій на будівництво. Чи залишаться будівельники без роботи?

19 Грудня 2019 13:01
Серед лучан, які займаються будівельним бізнесом, питання запровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території Луцька, викликало неабияку тривогу. Проте такий крок міської влади дасть змогу позбавити місто від елементів хаосу, розвантажити дороги та надати обласному центру більш привабливого вигляду. Тим часом будівельники без роботи не залишаться, оскільки на наступний рік вже заплановано багато будівництва і соціальних об’єктів.

Про це під час засідання позачергової сесії сьогодні, 19 грудня, повідомив депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Зі слів обранця громади, нині міська влада Луцька у такій ситуації, що не прийняти рішення про тимчасовий мораторій на будівництво можливості не має.

«Я хочу, щоб ви звернули увагу на те, що будівництво окремих житлових комплексів сьогодні відбувається таким чином, що кількість паркувальних місць на території комплексу дорівнює половині від потреби – тієї кількості автомобілів, яких потрібно десь припаркувати. Завтра ці люди прийдуть до нас і запитають, як же ми давали дозвіл на таку забудову? І нас не будуть питати, що, мовляв, це не ми давали дозвіл, а його дали задовго до нас. Сьогодні окремі житлові комплекси, які здадуть в експлуатацію, паралізують рух в окремих вулицях міста. Тому що окремі дороги Луцька не витримують такого транспортного навантаження. Тому за час, поки діє цей мораторій, нам необхідно зв’язатися з найкращими спеціалістами по організації дорожнього руху, у тому числі з закордонними, для того, щоб напрацювати схему, що дозволить безперешкодно транспорту рухатися вулицями нашого міста», – наголосив Ігор Поліщук.

Він зазначив, що до нього два тижні тому приходили мешканці новобудови, які показували стан прибудинкових територій через пів року після здачі будинку в експлуатацію.

«Там вже ями, щілини. Відстань від смітників до будівлі – 11 метрів. І це при тому, що санітарними вимогами встановлено 20. Це сьогодні ті проблеми, з якими зіштовхуються покупці квартир в новобудовах, які платять за ці квартири величезні кошти. Ми повинні напрацювати рішення щодо впровадження підземних смітників, щоб люди не страждали. Я хочу подякувати тим забудовникам, які добровільно встановили підземні сміттєві контейнери.

Місто за кошти з міського бюджету придбало спеціальний автомобіль для обслуговування цих підземних контейнерів, які є естетичними та практичними, та не сприяють розповсюдженню сміття», – акцентував депутат.

Окрім цього, він наголосив, що здебільшого новобудови у Луцьку нагадують будинки часів СРСР.

«Подивіться, які в нас фасади. Де фантазія архітекторів, цікавість, креатив? Будинки – звичайні коробки, як у Союзі. Від того, що їх пофарбують в різні кольори, вони не стають цікавішими. Чомусь в іншим містах багатоповерхівки стають окрасою міста, а в нас вони місто спотворюють», – зауважив Поліщук.

Він наголосив, що вітає прийняття рішення про тимчасовий мораторій.

«Ми маємо впоратися із ним надзвичайно оперативно, щоб у майбутньому забудовники мали роботу і продовжували сплачувати податки у місцевий бюджет. В нас на наступний рік заплановано багато будівництва і соціальних об’єктів, роботи будівельникам вистачить. Нам треба змінити підхід до будівництва, так щоб місто від цього не постраждало, а люди почували себе комфортно. За час поки діють мораторії, треба зробити так, щоб будівництво нових об’єктів не погіршувало ситуації, яка й так є», – резюмував депутат.

Так, луцькі обранці громади, зваживши всі «за» і «проти», прийняли рішення про введення тимчасового мораторію на будівництво у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 19 Грудня 2019 13:56
цікаво! А хто відповість за побудоване? хіба не міська рада давала дозволи на нові забудови і затверджувала їх?? А тепер ми білі і пушисті! Чи незабаром вибори?
" до Лучанин Показати IP 19 Грудня 2019 17:55
навіщо щось будувати в Луцьку? всерівно після реформи обл центром буде Рівне!
Андрій Показати IP 19 Грудня 2019 13:56
це "розумне" рішення призведе лише до здорожчання квадратних метрів.... міська рада яка запровадила мораторії дає дозволи на будівництво і в тому дозволі можуть бути чітко вказані обмеження та наявність смітників, парковок і навіть шпаківень..... просто міська рада коли дає дозволи свом чомусь забуває що ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН ІСНУЄ!!!!!
Виконроб Показати IP 19 Грудня 2019 15:03
Ціні на житло у Луцьку почнуть зростати.
Виборець Показати IP 19 Грудня 2019 16:55
Це ноу-хау тільки Луцької міськради ! Грубе порушення Конституції України ! Намагаються заховати свою бездіяльність по розробці планувальної документації, по пошуку вільних земельних ділянок, по співпраці з навколишніми сільрадами за антизаконним рішенням.
Анонім до Виборець Показати IP 20 Грудня 2019 09:51
Блть. Люди усвідомили помилку і намагаються її виправити, а вам все не подобається. Визначіться вже.
Підтримую Показати IP 19 Грудня 2019 17:41
міську владу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus