USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Соборності у Луцьку запустять синхронізовану смугу світлофорів

24 Липня 2020 21:39
Так звану «зелену смугу» синхронізованих світлофорів на проспекті Соборності у Луцьку запустять після встановлення у місті запланованих світлофорних об'єктів.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк.

За словами посадовця, цього року у Луцьку повинні завершити монтаж 33 світлофорних об'єктів за програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Після цього на проспекті Соборності планують синхронізувати роботу чотирьох світлофорів таким чином, щоб водій, який їде зі швидкістю 50 кілометрів на годину, проїжджав проспект без зупинок між світлофорами.

Наразі вже встановили близько половини запланованих об'єктів. Завершити роботи планують до середини осені.

«Як заміняться всі світлофори повністю, буде розроблена циклограма. Для того, щоб якщо ви в'їжджаєте на зелений світлофор і дотримуєтеся швидкості 50 кілометрів за годину, ви проїздили на зелений усі чотири світлофори на Соборності. Принаймні, ми будемо пробувати. Можливо, це буде і раніше. Біля «Там-Таму» на перехресті Соборності-Чорновола вже поставили сфітлофор, і ще три залишилося», - коментує Микола Осіюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Водій Показати IP 24 Липня 2020 22:38
Синхронность це точно. Біля загсу став на червоне, тільки поїхав став біля салюта, тільки рушив червоне біля аверсу, простояв поїхав знову червоне біля зупинки, простояв рушив перехрестя на Чорновола став. Рушив зразу там там став. Дочекався зелене дальше більш менш нормально. Який дурень поставив цю синхронність світлофорів про яку я написав.
Арафат Показати IP 24 Липня 2020 23:57
Прикол новини знаєте в чому? - в 90-их міліція урочисто звітувала, що вдалося «збити» швидкість по Соборності за рахунок встановлення кількох світлофорів (тоді біля «Аверсу» ще не було розриву в смузі). І результатом стало зменшення смертей пішоходів (в середньому - раз на місяць). А зараз дадуть «зелену хвилю» (я особисто -ЗА!) і народ знову почне літати. Бо якщо на 50-ти можна проїхати світлофори без зупинки, то на 100-а - і поготів.
Теж водій Показати IP 25 Липня 2020 02:04
Краще закупіть систему автоматизованого управління кожним світлофором.Вона розраховує і вмикає тривалість сигналів світлофора залежно від кількості автомобілів, які очікують проїзду перехрестя в тому чи іншому напрямку, щоразу коригуючи тривалість червоного чи зеленого світла. Японці винайшли цю технологію кілька десятків років тому і з успіхом реалізували її по усьому світу.
громадянин України Показати IP 25 Липня 2020 08:08
А біля Лучеська ще гірше. Раніше зі сторони центру нормально проїзджали. А тепер часом хвіст до мосту...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus