USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Луцьку затвердили проєктно-кошторисну документацію реконструкції станції водопідготовки

13 Березня 2024 11:44
В обласному центрі Волині затвердили проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Реконструкція станції 2-го підйому Дубнівської площадки водопідготовки в м. Луцьк, вул. Дубнівська 26» із загальною кошторисною вартістю в майже 186 мільйонів гривень.

Рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як ідеться в технічно-економічних показниках робочого проєкту, очікувана продуктивність устаткування з водоочищення становитиме 40 тисяч метрів кубічних на добу. Тривалість будівництва – 24 місяці.

Читати ще: Луцький колектор на межі обвалу: водоканал ініціює відновлення об'єкту

Загальна кошторисна вартість становитиме 185 мільйонів 738 тисяч гривень, з яких: будівельні роботи – 40 мільйонів 819 тисяч гривень, устаткування – 110 мільйонів 227 тисяч гривень, інші витрати – 34 мільйони 691 тисяча гривень.

Керівник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зауважив, що станція забезпечує 70% потреб міста Луцька. Її було побудовано у 1970-х роках, тому реконструкція вкрай потрібна.

Як повідомляли раніше у КП «Луцькводоканал», до питання фінансування проєкту реконструкції Дубнівської станції водопідготовки підприємство підійшло так, щоб воно жодним чином не вплинуло на сімейні бюджети лучан, а також не торкалося коштів міського бюджету, які нині необхідні в першу чергу для підтримки ЗСУ.

Читати ще: Вода буде чистішою і якіснішою: «Луцькводоканал» реалізовує масштабний проєкт

Модернізація передбачає залучення внутрішніх фінансів за програмою відновлення України на довготривалий період. Запозичення у сумі 4 мільйонів євро будуть погашати після реалізації проєкту.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus