USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцькій громаді впроваджуватимуть технології очищення й покращення якості питної води

19 Серпня 2023 12:00
У Луцькій міській територіальній громаді реалізовуватимуть масштабний проєкт щодо впровадження сучасних технологій очищення і поліпшення якості питної води, а також для забезпечення надійності водопостачання.

Про це інформує «Луцькводоканал».

У межах проєкту передбачено модернізацію Дубнівської станції водопідготовки з використанням сучасних технологій, встановлення модульних станцій водопідготовки в населених пунктах Луцької ТГ, а також стимулювання до використання локальних систем доочищення води в багатоквартирних будинках.

Чому проєкт потрібен?

Наявні станції водопідготовки, зокрема Дубнівська станція, побудовані в 70-х роках на основі застарілих і спрощених технологій очищення води. Вони не зазнавали реконструкції упродовж майже 50 років і в подальшому можуть загрожувати виникненням складних аварійних ситуацій.

Також ці станції унеможливлюють проведення їхньої реконструкції без повної зупинки водопостачання. Однак зупинка водопостачання для таких цілей неможлива – підприємство не допустить ситуації з тривалим обмеженням водопостачання для населення.

Читати ще: «Луцькводоканал» встановить 6 нових підвищувальних насосних станцій

Тому Луцьк реалізовує цей проєкт таким чином, що мешканці отримають покращену воду і надійність водопостачання й при цьому не матимуть незручностей через його зупинку. Також фінансування цього дорогого проєкту не буде закладено в тариф, а отже, мешканці Луцької громади не матимуть додаткових фінансових витрат.

До слова, якби цю ініціативу підприємство впроваджувало через власну інвестиційну програму, то це могло б спричинити додаткові витрати для населення в тарифах на воду – довелось би сплачувати додаткових 5 гривень на кожному метрі кубічному води. Однак сьогодні, в умовах воєнного стану, Луцька міська рада шукає рішення, які забезпечать населення якісною питною водою і при цьому не створюватимуть додаткових фінансових витрат для лучан.

У результаті впровадження проєкту Луцька громада отримає гарантії надійного водопостачання, а також КП «Луцькводоканал» зможе реконструювати станції водопідготовки, не створюючи незручностей для жителів громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 19 Серпня 2023 13:39
Все це добре, все це потрібно. А як з заміною водопроводів? Очищена вода потече по брудних з десятулітнім мулом тробопроводах?
олександр Показати IP 19 Серпня 2023 14:42
знов будують ню васюки аби кошти списати, а в місті як смерділо чортом так і смердить, зато квіти на пр. Волі та бамбукові стовпчики- підпорки до дерев везли з азії за тисячі кілометрів під час війни Цікаво скільки мільйонів на них списали.. Все для армії, все для перемоги
ДПЗовець Показати IP 19 Серпня 2023 17:57
Ніколи не беру покупну воду, наша, як домашня, з криниці. Пив воду у Дніпрі і Донецьку, є з чим зрівняти.
Лучани Показати IP 20 Серпня 2023 16:46
Тільки, коли треба нагадати про себе Луцькводоканал лізе на сторінки ! Але не каже, шо зробив для лучан, а обіцяє, шо може колись зробить ! То вже стало традицією !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus