USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку юні важкоатлети змагаються за призи Миколи Авраменка

20 Жовтня 2018 15:34
Понад півсотні юнаків та дівчат з трьох областей України змагаються у рамках турніру на призи славетного волинського тренера.

Відкритий турнір серед юнаків та дівчат 2000 року народження та молодших на призи Заслуженого тренера України Миколи Авраменка відбувся 20 жовтня у Луцьку.

Як розповів Микола Авраменко, сім років тому його вихованці організували кубок на його призи. Його вихованці загалом здобули 50 медалей на чемпіонатах Європи та світу. Серед них – дворазовий чемпіон світу серед юніорів Юрій Лавренюк, який встановив п’ять світових рекордів, шість майстрів спорту міжнародного класу. На тренерській роботі він перебуває вже 45 років. Серед волинян, з його слів, було багато чемпіонів та рекордсменів світу, Європи та України, син тренера Андрій Авраменко очолює школу вищої спортивної майстерності.

Виховати чемпіона, зі слів тренера, складно, але є команда тренерів та багато перспективних дітей, які займаються важкою атлетикою.

У змаганнях беруть участь понад 50 юних важкоатлетів з Волинської, Рівненської та Львівської областей у десяти вагових категоріях. Зі слів тренера, такі змагання вже варто проводити не протягом одного, а протягом двох днів.
Учасників турніру вітали представники обласної та міської влади.

Радник голови Волинської облради Вячеслав Рубльов зазначив, що сподівається, що сьомий турнір на призи Миколи Авраменка дозволить молодому поколінню розвиватися, показувати високі спортивні результати, адже це покоління – майбутнє України. Він відзначив, що голова Волиньради Ігор Палиця завжди каже, що спорт – це основна риса, яка повинна розбудовуватися на Волині, адже стадіони та дитячі майданчики в області відкривають для дітей. Голова облради підтримує і важку атлетику, а люди, які вкладали своє життя в цей вид спорту, заслуговують на пошану та підтримку. Радник голови облради висловив сподівання, що на турнір приїздитимуть не тільки з інших областей країни, а й з закордону. Він побажав наснаги, перемог та удачі учасникам турніру.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що таке спортивне свято дає можливість хлопцям та дівчатам показати себе, показати результати тренувань, зусиль, яких вони докладали протягом тривалого часу, адже у спорт приходять для того, щоб перемагати. Перш за все, потрібно перемогти себе, свої лінощі, слабощі, невпевненість. Він подякував організаторам турніру за те, що ті знаходять можливість не просто розвивати спорт, а підтримувати тих молодих людей, за якими майбутнє нашої держави та спорту, дають можливість молоді реалізувати себе там, де потрібна сила волі, фізична сила та розрахунок. Цей досвід, з його слів, не даремний, адже передаватиметься з покоління у покоління, а спорт для українців був, є і буде важливим та визначальним. Григорій Пустовіт побажав учасникам змагань показати найкращі результати.
Депутат Волинської облради, кандидат медичних наук Олександр Зінчук передав присутнім вітання від президента Федерації важкої атлетики Волині Олександра Лазорка, бажаючи довголіття, міцного здоров’я, аби ніколи ціною свого життя не довелося захищати Україну, аби держава була мирною. Він закликав пам’ятати, що за цю землю пролиті ріки крові, а старше покоління хоче передати усе найкраще, що успадкувало від предків, тому молоді варто пам’ятати, що їй належить майбутнє держави.

Віце-президент Федерації важкої атлетики Волинської області Ростислав Кухтей закликав вшанувати світлу пам'ять воїнів української армії, які віддали своє життя на сході, хвилиною мовчання. Він зауважив, що сьогодні вшановують трудову діяльність Миколи Авраменка, всі сьогоднішні рекорди належатимуть йому.
Подяку Федерації важкої атлетики Волинській області за вагомий внесок у розвиток цього виду спорту на Волині вручили Вячеславу Рубльову. Микола Авраменко подякував обласній владі, яка сприяє спорту. Подяку за розвиток важкоатлетичної інфраструктури в області, а саме будівництво та ремонт спортивних залів отримав Богдан Тараймович.
Микола Авраменко подякував представникам влади за допомогу в організації змагань та зазначив, що на помості юні спортсмени захищатимуть честь України. Він відзначив, що потрібно бути сильними та справжніми українцями, пишатися тим, що народилися на українській землі.

Після відзначення подяками розпочали змагання серед юних важкоатлетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus