USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

60 важкоатлетів зібралися на традиційний турнір у Луцьку

20 Жовтня 2023 17:15
Відкритий турнір з важкої атлетики на призи Заслуженого тренера України Миколи Авраменка стартував 20 жовтня на базі обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» у Луцьку.

Змагання з важкої атлетики серед юнаків та дівчат на призи Миколи Авраменка відбуваються уже дванадцятий рік поспіль, повідомляють у Волиньраді. Традиційний турнір ініціювали вихованці відомого тренера, зокрема його син, директор обласної ШВСМ Андрій Авраменко. Перший турнір було приурочено до 60-річчя Миколи Авраменка.

Цьогоріч учасниками першості стали 60 важкоатлетів віком від 15 до 20 років із Волинської та Рівненської областей. Переможців визначатимуть у десяти вагових категоріях.

Сам іменитий тренер Микола Авраменко відзначив, що у нинішньому турнірі беруть участь чимало титулованих спортсменів, які уже здобули звання майстрів спорту України.

«Мені надзвичайно приємно, що важка атлетика на Волині розвивається. Цей вид спорту народився з нуля у Камені-Каширському, й сьогодні ми маємо рекордсменок і чемпіонок України та Європи. Також з найкращого боку хочу відзначити підготовку важкоатлетів на базі Ковельської ДЮСШ. Усі вони прибули на цей турнір, який ми відкриваємо сьогодні, попри усі складнощі, зумовлені війною. Бажаю усім учасникам міцного здоров’я, нових осилених кілограмів, нехай ці змагання стануть гарним стартовим майданчиком для вашої боротьби на європейських та світових першостях. Я переконаний, що ми неодмінно побачимо серед цієї юні майбутнього олімпійського чемпіона», – наголосив він.

Читати ще: Коваль волинських геркулесів

Зі стартом змагань учасників та організаторів заходу привітав голова Волинської обласної ради, очільник волинського осередку НОК України Григорій Недопад. З нагоди дня народження він вручив Миколі Авраменку цінний подарунок, а юним важкоатлетам побажав продемонструвати найкращі результати в ім’я великого тренера та основоположника кращих традицій важкої атлетики.

«Це направду людина-легенда не лише для Волині, а й для усієї української та світової важкої атлетики. Адже велика кількість талановитих вихованців Миколи Григоровича Авраменка стали учасниками Олімпійських ігор, переможцями та призерами чемпіонатів різних рівнів в Україні, Європі та світі. Це людина, яка любить спорт і віддала йому усе своє життя, а це заслуговує на глибоку шану», – резюмував Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus