USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Македонії вважають угоду щодо зміни назви грубим порушенням суверенітету

27 Вересня 2018 21:32
Президент Македонії Гйорге Іванов знову розкритикував угоду з Грецією щодо зміни назви колишньої югославської республіки.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Ekathimerini.

Іванов знову закликав співвітчизників бойкотувати голосування на референдумі в неділю, назвавши зміну назви країни «зашморгом» та «грубим порушенням суверенітету».

Він також розкритикував посадовців США та ЄС, які останніми тижнями відвідали Македонію, зауваживши, що зміна назви дає країні лише надію коли-небудь приєднатися до НАТО та ЄС.

«Якщо ви заберете нашу надію, з чим ми залишимось?» - запитав він.

На референдумі йдеться про угоду з Грецією, яка б перейменовувала їхню країну «Північна Македонія» і вирішила довготривалу суперечку щодо використання терміну «Македонія».

Референдум, який заплановано на 30 вересня, розділив країну. Консервативна опозиція закликає бойкотувати голосування.

Уряд прагне досягти високої явки на дільницях на тлі занепокоєння, що нижча за 50% явка може підірвати позитивний результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus