USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Македонії проведуть референдум про зміну назви країни

30 Липня 2018 22:40
Парламент Македонії підтримав проведення 30 вересня референдуму про зміну назви країни, що відкриває їй шлях у ЄС і НАТО.

Про це інформує македонське агентство Meta, передає 24 канал.

Позитивно за таку пропозицію проголосували 68 депутатів одноголосно. Однак відхилили запропоновані опозицією дві поправки, оскільки їх ініціатори не були присутні під час розгляду і не змогли дати відповідні пояснення.

На референдумі громадяни повинні будуть відповісти на таке питання: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?"

Дві країни уже декілька десятиліть сперечаються щодо назви Македонії. Греція зазначає, що назва країни містить територіальні претензії щодо грецької провінції з однойменною назвою. Відповідно, з укладеною нещодавно угодою, колишня югославська республіка змінить назву на Республіка Північна Македонія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus