USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Маріуполі під час бомбардування дитячої лікарні живцем згоріли майже 50 людей

6 Квітня 2022 21:41
У Маріуполі під час бомбардування дитячої лікарні російськими окупантами живцем згоріли майже 50 людей.

Про це мер Вадим Бойченко заявив сьогодні під час круглого столу на тему: «Політичні та правові наслідки злочинів Російської Федерації проти України», який проходив у режимі відеозв’язку, передає УНІАН.

За словами міського голови, Маріуполь, який донедавна був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами. Зокрема, понад 90% міської інфраструктури знищено. З них щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Наразі міська рада вже створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна. На сьогодні внесли понад 300 таких фактів. Проте головний злочин – тисячі вбитих мирних маріупольців.

«Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні № 1. Живцем згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише кілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя», – наголосив Бойченко.

Читати ще: «Убивці замітають сліди»: в Маріуполі окупанти запустили мобільні крематорії

Як поінформувала у Телеграмі Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, по місту Маріуполю лише за останню добу ворог здійснив 118 авіабомбардувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus