USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Убивці замітають сліди»: в Маріуполі окупанти запустили мобільні крематорії

6 Квітня 2022 15:52
У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії. У такий спосіб окупанти намагаються приховати свої злочини проти мирного населення.

Про це у Telegram повідомляє Маріупольська міська рада, передає УНІАН.

«Убивці замітають сліди. В Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі вище керівництво РФ наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії у Маріуполі. Тиждень тому обережні оцінки вказували на п’ять тисяч загиблих.

Але з огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч цивільних маріупольців. Саме тому Росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам з порятунку та повної евакуації Маріуполя. Крім того, всіх потенційних свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити», – йдеться у повідомленні.

За інформацією міськради, всю брудну роботу росіяни залишили для колаборантів.

Читати ще: У Бородянці окупанти стріляли по тих, хто намагався дістати людей з-під завалів

«Очевидці повідомляють, що рашисти залучили до спеціальних бригад зачистки місцевих та терористів «ДНР». Вони збирають та спалюють тіла замордованих і вбитих в результаті російського вторгнення жителів Маріуполя. Координує роботу цих груп безпосередньо самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко. Багато років він з поплічниками неодноразово намагався захопити владу, але врешті-решт йому вдалося стати хіба що директором маріупольского крематорію», – додали у мерії.

Читати ще: Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

Своєю чергою, мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що масштабу трагедії в Маріуполі світ не бачив від часів існування концтаборів нацистів.

Читати ще: Гуманітарне пекло: все, що відомо про звірства окупантів у Маріуполі

«Рашисти перетворили все наше місто на табір смерті. На жаль, моторошна аналогія отримує все більше підтверджень. Це вже не Чечня чи Алеппо. Це новий Освенцім та Майданек. Світ має допомогти покарати путінських нелюдів», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus