USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

ГУР: у Маріуполі всіх, хто брав гуманітарку, змушують голосувати на псевдореферендумі

23 Вересня 2022 18:53
Окупанти готують організаційні заходи та намагаються створити хоча б видимість легітимності оголошених референдумів на тимчасово зайнятих територіях.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

В окупованому Маріуполі планується проводити референдум так званими «комісіями», до складу яких входитимуть місцеві колаборанти, представники окупаційних адміністрацій і військові зс рф. Вони здійснюватимуть обходи будинків згідно зі складеними списками охочих отримати «гуманітарну допомогу». Місцевих мешканців переконують, що «назад дороги немає» і всім, хто брав «гуманітарку», доведеться голосувати.

Читати ще: Якщо «приєднають» до Росії: як зміниться війна після псевдореферендумів на окупованих територіях

В Маріуполі «штаб підготовки до референдуму» розгорнуто в одному з торговельних центрів. Його дії повністю координуються представниками партії «єдина росія».

Загалом, щоб уникнути ураження артилерією українських Сил оборони, всі центри підготовки до псевдореферендуму на окупованих територіях розміщуються в будівлях з великим зосередженням цивільного населення.

Задля ідеолого-пропагандистської обробки населення окупанти організовують низку заходів «військово-патріотичного виховання». Головна цільова аудиторія – місцева молодь, яка в більшості не виявляє інтересу до російської ідеології.

У місті Гола Пристань Скадовського району Херсонщини пройшов «молодіжний форум» під лозунгом «ми разом із росією». Для участі в ньому залучено учнів середніх та старших класів. В Маріуполі планує відкрити своє відділення всеросійська громадська організація ветеранів «бойове братство». ГО «ветерани десантно-штурмових підрозділів республіки башкортостан» звернулась до гауляйтера міста костянтина іващенка із проханням виділити приміщення для військово-патріотичного клубу «юний десантник – ратник» та дитячої навчально-тренувальної бази.

Як ми писали, у Генштабі зазначили, що російські окупанти посилююють терор на тимчасово окупованих територіях та паспортизацію через планування псевдореферендумів.

Нагадаємо, сьогодні на окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської областей та Мелітополя повідомили, що розпочали «референдуми» щодо приєднання до Росії. Псевдореферендумипланують проводити протягом 23-27 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus