USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Вночі у Харкові обстріляли мерію, загинув поліцейський

20 Серпня 2018 10:54
У ніч на 20 серпня невідомий увірвався до будівлі міської ради Харкова, де вистрілив і поранив охоронця, а також патрульного поліцейського, який помер у лікарні.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Харківській області. Зазначається, що першими на місце події прибув наряд патрульної поліції.

"Озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейських та поранив одного з правоохоронців. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили зловмисника. Від отриманого вогнепального поранення патрульний помер у лікарні", - йдеться у повідомленні.

У загиблого патрульного лишилися дружина та 2-річна дочка.

"У Харкові під час виконання службових обов'язків загинув наш колега, 29-річний патрульний поліцейський Дмитро Кірієнко.

Учора ввечері він обійняв дружину, поцілував 2-річну донечку і, зачинивши за собою двері, пішов оберігати спокій рідного міста. Цього разу — востаннє.

Вночі екіпаж Дмитра першим виїхав на виклик про стрілянину у будівлі міської ради. Невідомий зі зброєю, намагаючись проникнути в приміщення міської ради, відкрив вогонь і важко поранив охоронця. На місце події прибули 2 екіпажі патрульної поліції, серед яких був і Дмитро Кірієнко. Патрульні вели перемовини зі зловмисником, однак той почав стріляти по поліцейських. Дмитро Кірієнко отримав два вогнепальні поранення, які виявилися несумісні з життям. Від отриманих поранень він помер у лікарні.

Дмитро один із тих, хто з-поміж перших прийшов в наші лави, служити та захищати. У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Дмитром, він залишиться принциповим і чуйним керівником, поліцейським, який вірно та самовіддіно служив Батьківщині та українському народу", - йдеться на сторінці Патрульної поліції України.

Чоловік, який відкрив стрілянину цієї ночі в Харківській міськраді, був застрелений поліцейськими на місці злочину. Особа нападника поки не встановлена.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко в Facebook.

Він додав, що нападникові на вигляд 30-35 років, спортивної статури.

"При ньому було знайдено два пістолети. Один - сигнальний, перероблений під стрільбу бойовими патронами. Другий - «Байкал», також перероблений під стрільбу бойовими. А також декілька магазинів до них і близько 30 патронів", - сказано в повідомленні. Мотиви нападника поки не встановлені, вивчається кілька версій.

"Одна з них, це те, що напад спровокований якимись діями міської влади по відношенню до застреленного злочинця або членів його сім'ї. Інша версія стосується можливих психічних відхилень посилених вживанням алкоголю або наркотиків. Взяті зразки для аналізу на цей рахунок. Про те, що нападник був не в собі, свідчить той факт, що він стріляв не тільки в охоронців міської ради і поліцейських, але і просто по колесах автомобіля Шкода Октавія, що проїжджав повз", - додав Геращенко. Третя версія - напад було скоєно з хуліганських мотивів.

"Після встановлення особи злочинця будуть більш точно встановлені мотиви цього безглуздого нападу", - підсумував нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus