USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Міноборони розповіли, кого і як залучатимуть до загонів тероборони

7 Січня 2022 18:07
Головне управління розвідки Міністерства оборони України роз’яснило, що до територіальної оборони у першу чергу набиратимуть громадяни з досвідом військової служби, проте є виключення.

«Основу добровольчих формувань територіальних громад становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних Силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Утім, до добровольчих загонів братимуть не тільки тих, хто служив у війську. Про це йдеться у статті 9 Закону України «Про основи національного спротиву», - зазначають у ГУР, пише Українська правда.

У ГУР уточнили, що громадян України, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, серед інших прийматимуть до добровольчих формувань територіальних громад. Вони зараховуватимуть до складу після складення Присяги добровольця територіальної оборони.

Читати ще: Як на Волині формують батальйони тероборони

Крім цього, для зарахування необхідно буде пройти медичний, професійний та психологічний відбір і підписати контракт добровольця територіальної оборони.

В особливий період укомплектування частин здійснюватиметься військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом. Вони обійматимуть офіцерські, старшинські, сержантські та солдатські посади.

Зазначається, що усі військовослужбовці «гарантовано отримуватимуть грошове забезпечення відповідно до штатного розпису, їм надаватиметься безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я». Також за всіма військовослужбовцями зберігатиметься місце роботи.

Водночас до складу добровольчих формувань територіальних громад не може бути зарахована особа, яка була раніше засуджена до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, крім реабілітованої, або має дві і більше судимостей за вчинення умисних злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Манергейм Показати IP 7 Січня 2022 19:45
Ну з тою теробороною враження шо формують групу армій *центр*. Які добровольчі формування у 2022 році вам мало 2014? До чого тут військова розвідка шоб керувати списаним контнингентом
Народна прокуратура до Манергейм Показати IP 7 Січня 2022 21:03
Стаття слабенько написана. Насправді формується новий рід військ - війська територіальної оборони. У складі ЗСУ. Як для війни, так і на випадок стихійних лих. Складаються з бригад на рівні області і батальйонів на рівні районів. Особовий склад - контрактники. Допускається додатково також створення добровольчих підрозділів за рахунок органів місцевого самоврядування. І керівництво теробороною під час воєнних дій здійснюють Сили спецоперацій ЗСУ, а не військова розвідка. Бо зі статті складається враження, що це якісь добровольчі партизанські загони мають бути.
лучанин Показати IP 7 Січня 2022 22:27
як будете йти туди то майте на увазі, що ваш головнокомандувач - клоун-піаніст
Олесь Показати IP 8 Січня 2022 00:17
Оті що осталися навоюйуть повну купу . Навіщо витрачати на тих пирдунів теробороновців гроші і час . Та і взагалі поки незробимо дійсно професійну армію будемо тільки страждати . Треба відновити ліпше типа як раніше були досаафи , вчити молодь військовій справі , готувати дітей зі школи фізично , дати належне харчування в школах і гідну підготовку .... то ж подивітся які в нас діти ростуть з тими гаджетами скоро каліками стануть . Рахую нетуди вкладаються сили і гроші . Це моя думка можите нерозділяти але сам пройшов дуже гарну військову школу і знаю шо брати в військо кого попало то дурна затія .
Alex до Олесь Показати IP 20 Січня 2022 10:25
Підрозділи теротеріальної оборони це тимчасовий захід, по Путя не всрався. А так все вірно, потрібно системно готувати молодь, але для цього потрібно багато часу.
Бандера Показати IP 24 Січня 2022 23:39
Я не розумію Якщо я працюю на роботі я можу бути зарахований на тероборону? Це навчання на постійній основі чи можна роботу з навчанням поєднувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus