USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Мінську пройшла акція протесту з вимогами звільнити політв'язнів

29 Травня 2021 18:11
На Партизанському проспекті Мінська в суботу 29 травня пройшла акція протесту з вимогами звільнити політичних ув'язнених.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі «Белсат», інформує Слово і Діло.

«Марш вільних білорусів на Партизанському проспекті. У річницю затримання Сергія Тихановського мінчани організували мітинг солідарності», – йдеться в повідомленні.

З собою в активістів були заборонені режимом біло-червоно-білі прапори. Учасники акції скандували: «Верим, можам, переможам!», «Дивись у вікно, а не в телевізор!»

Зазначимо, що білоруський опозиційний блогер Сергій Тихановський був затриманий 29 травня 2020 року. Він планував брати участь у виборах 9 серпня 2020 року. Після арешту Тихановського на вибори висунула свою кандидатуру його дружина Світлана.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
The Bubochka Показати IP 29 Травня 2021 19:15
Хтось скине посилання на статті видатного білоруського журналіста?
123 Показати IP 30 Травня 2021 11:19
Протасевич не отримав диплом журналіста, але отримав можливість працювати на західні спецслужби, розшатувати свою державу мав завдання
Ігор луцький до 123 Показати IP 30 Травня 2021 14:46
Яку свою державу?Де юре ще є,де факто це підконтрольна маскве територія.По внєшним управлєнієм,як у нас пишуть.Кожного місяця літає на доклад до хазяїна.Під час пятничного візиту,прєзіденту процвітаючої ,,держави" вдалось випросити трошки грошей,але саме головне для холуїв масковських,що не в МВФ.
777 до Ігор луцький Показати IP 31 Травня 2021 10:28
Ну да.ваш хозяин даже встречаться с вами не хочет.через нукеров команды передает.незалежники...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus