USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У місті на Волині облаштували інтеграційний простір для переселенців

9 Лютого 2024 07:43
333 внутрішньо переміщених українців нині проживає на території Горохівської територіальної громади, для них та місцевої молоді у культурному укритті, яке понад рік діє у центрі Горохова, облаштували інтеграційний простір.

Реалізували проєкт за кошти благодійників, ремонт у приміщенні виконали за гроші громади, розповів Суспільному проєктний менеджер Горохівської міської ради Юрій Ковальчук.

«Благодійний фонд «Рокада» в кооперації з ООН на проєкт виділили півмільйона гривень, зі співфінансуванням з Горохівською міською радою – 174 тисячі гривень, було оголошено тендер на ремонтні роботи», – каже Юрій Ковальчук.

У культурно-мистецькому укритті є чотири приміщення: концертна зала, яка під час повітряної тривоги вміщує понад 90 людей, зала для репетицій, інтеграційний простір, облаштований на місці старого книгосховища та студія звукозапису для місцевих колективів.

Читати ще: У центрі Луцька відкрився безоплатний Простір для дітей

«Цей інтеграційний простір облаштований для того, щоб переселенці не втрачали можливостей для розвитку, щоб вони могли все-таки будувати якісь перспективи попри те, що втратили. Ми плануємо проводити тут зустрічі двічі на місяць», – каже представниця благодійного фонду Марія Лотвін.
Переселенка із Запоріжжя Ольга Літвін – психологиня за освітою, планує проводити тут жіночі зустрічі, майстеркласи для дітей та заняття із тілесної терапії для пенсіонерів.
Читати ще: У Ковелі відкрили молодіжний простір

Переселенка із Запорізької області Катерина Вишегородцева каже, що в приміщенні є укриття, і коли збирається молодь та підлітки десь на прогулянку чи зустріч, то їм є куди піти в разі повітряної тривоги.
На території Горохівської міської територіальної громади проживає понад 25 тисяч людей, у Горохові – близько 10 тисяч населення, розказав голова громади Віктор Годик. Каже: новий інтеграційний простір доступний для усіх мешканців громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus