USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У центрі Луцька відкрився безоплатний Простір для дітей

6 Лютого 2024 17:28
Сьогодні, 6 лютого, у Луцьку, в приміщенні будинку №65 на вулиці Лесі Українки відбулося відкриття Простору для дітей. На безоплатні заняття сюди запрошують дітей територіальної громади віком 6-12 років, дітей з інвалідністю за різними нозологіями та дітей, які отримали статус постраждалих від війни.

У відкритті нової локації взяв участь Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник міського голови Ірина Чебелюк, інформує пресслужба міськради.

«Раніше в цьому приміщенні була аптека, – розповів присутнім Ігор Поліщук. – Коли через низку причин вона припинила своє функціонування, ми отримали багато запитів щодо надання цього приміщення в оренду. Однак, враховуючи його розташування в центрі міста та транспорту доступність, вирішили зробити тут дитячий простір. Щоб наші діти з інвалідністю мали комфортне місце для соціалізації, творчості та спільного проведення часу. Однозначно, що для батьків таких діток це буде полегшення».
Читати ще: У Луцьку запрацював соціально-інтеграційний простір Share It

Дитячий простір відкрито спільними зусиллями Луцької міської ради, благодійників та завдяки участі управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у соціальному проєкті за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Зокрема, приміщення для організації Простору площею 82,5 кв. м виділене у 2023 році рішенням Луцької міської ради управлінню соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Однак воно потребувало ремонту, адже попередній орендар впродовж 20 років не здійснював жодних робіт.

Ремонт вартістю 1 млн грн зроблено за кошти Благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» завдяки виграному управлінням гранту «Безпечний простір для дитини» від Благодійної організації Barnmissionen (президент Скандинавської місії Бо Валленберг).
Читати ще: «Таких – одиниці»: скільки на Волині дітей-винахідників та що вони розробляють

Меблі, інтерактивну дошку, комп’ютерне обладнання та електромобіль для Простору придбано за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні завдяки участі управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у соціальному проєкті «СПІЛЬНО», що реалізовувався у співпраці з «Навчально-реабілітаційним центром «Джерело» (м. Львів).
Простір створено з метою соціалізації, адаптації та інтеграції у суспільство дітей з труднощами розвитку. У Просторі педагоги працюватимуть над розкриттям творчих талантів дітей та їхнім змістовним дозвіллям. Вузькопрофільні спеціалісти будуть проводити тут корекційні заняття та надавати психологічну підтримку і соціальний супровід.
Простір надаватиме такі соціальні послуги:

Інформування

Консультування

Консультативний кризовий телефон

Посередництво

Представництво інтересів

Соціальна профілактика

Соціальний супровід

Екстрене (кризове) втручання

Соціальна адаптація

Соціальна інтеграція та реінтеграція

Денний догляд дітей з інвалідністю (3 години перебування зі спеціалістами)

Натуральна допомога

Переклад жестовою мовою

Транспортні послуги

Дитячий простір розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 65.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00).

Телефон для довідок: +380673159256.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus