USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення екссудді Чауса

8 Травня 2021 10:14
Служба безпеки України порушила кримінальну справу через зникнення в Молдові колишнього українського судді Миколи Чауса.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на адвоката і дружину Чауса.

«Зі мною консультується мати Миколи Чауса, яку сьогодні допитували працівники СБУ, й я спілкувався зі слідчим. Але стосовно статей інформації поки немає. Буду знати трохи пізніше», – повідомив адвокат Чауса Олександр Вишневий.

У Службі безпеки підтвердили, що розслідують кримінальне провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса в Молдові та незаконного переправлення його через державний кордон, пише Українська правда.

«Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон. За ознаками злочинів, передбачених статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України. Наразі інші дані розголошенню не підлягають», - йдеться у повідомленні.

3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 8 Травня 2021 10:43
Самі на себе відкрили справу?
Сталін Показати IP 8 Травня 2021 11:23
Не інакше,як театр абсурда! Контрозвідка викрала,сбушникі відкрили справу,дурдом "Веселка"якось так...
Мда..... Показати IP 8 Травня 2021 12:22
Ото клоуни......
Лучанин до Мда..... Показати IP 8 Травня 2021 14:41
Так ви ж за них голосували
Народна прокуратура Показати IP 8 Травня 2021 14:07
До Сталін і Всезнайко. У викраденні підзрюються розвідники ГУР Міноборони - це ніяка не контррозвідка, не СБУ. Це так, до слова про ваше розуміння системи державних органів України, яку варто було б осягнути, перш, ніж строчити тупі коменти. Мені, наприклад, не зрозуміло інше: 1) чому провадження почало СБУ, якщо статті 146 (незаконне позбавлення волі) і 332 (організація незаконного переправлення через держкордон) КК - пряма підслідність Нацполіції? 2) у чому взагалі був зміст такого викрадення, якщо в подальшому будь-які показання цього Чауса не матимуть жодної юридичної сили ні в наших, ні в європейських судах, а ми отримали тільки міжнародний скандал з дружньою нам сусідньою країною?
Зовсім Нескоромний Показати IP 8 Травня 2021 21:04
А ви ніколи не бачили, як собака ловить свого хвоста?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus