USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У МОН хочуть запустити дванадцятирічку вже з 2024 року

6 Жовтня 2019 07:00
Міністерство освіти і науки розглядає можливість запуску дванадцятирічної школи вже з 2024 року, пришвидшивши реформу на три роки.

Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю кореспонденту УНН.

«У моєму ідеалістичному уявленні старша школа могла б стартувати з 2024 року, якби ми пришвидшили цикл базової школи – 7-9 класи – і підготували за 4 роки мережу шкіл, вчителів, простір, але це величезна робота. І ми розуміємо, що якщо ми залишимо це до 2027 року, то шанс, що воно доживе до того часу і буде реалізоване, суттєво зменшується», – зазначила Новосад.

За її словами, для пришвидшення запуску реформованої старшої школи необхідні академічні ліцеї, які матимуть відповідних вчителів, змінити зміст освіти, створити належне освітнє середовище, яке відповідатиме академічним напрямкам цього ліцею.

При цьому вона уточнила, що наразі МОН займається прорахунком варіантів запуску цієї реформи і оцінкою їх вартості.

«Крім того, нам важливо, щоб у реформу вірили, а просто сказати тим, хто думав вчитися 11 класів, що відсьогодні вони будуть вчитися вже 12, і при цьому не показати перспективи, чим якісно відрізнятиметься нова школа, що таке академічний ліцей і в чому його перевага, не маючи підготовленої за всіма напрямками бази старшої школи, буде неправильно і некоректно», – додала міністр.

Нагадаємо, в Україні з 800 опорних шкіл більше 200 не відповідають критеріям опорної школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поляки Показати IP 6 Жовтня 2019 10:15
Нам досить для роботи на плантаціях і без освіти.
Дід Показати IP 6 Жовтня 2019 15:42
Буде як за Польщі _--_4 кляси, а потім тільки за гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus