USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Москві на марш пам'яті Нємцова заборонили проносити плакати «Я проти анексії Криму»

25 Лютого 2018 17:27
У Москві поліція не дозволила пронести на марш у пам'ять про вбитого опозиційного політика Бориса Нємцова плакати «Я против аннексии Крыма».

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Радіо Свободу, на місці збору учасників акції оглядали співробітники поліції. Вони, зокрема, не дозволили пронести на ходу плакати з написами «Путин, хватит врать и воевать» і «Я против аннексии Крыма». Від активістів «Открытой Росии» зажадали вирізати з плакатів логотипи руху.

Повідомляється про затримання молодої людини з плакатом «Борись!». За даними правозахисного порталу «ОВД-Инфо», правоохоронці затримали секретаря московського оргкомітету «Русского марша» Володимира Ратнікова і його помічника.

За інформацією волонтерів проекту «Белый счетчик», в акції взяли участь понад 7 тисяч осіб. У ході брали участь кандидати в президенти Росії Ксенія Собчак і Григорій Явлінський, лідер ПАРНАС Михайло Касьянов, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, а також активісти багатьох опозиційних політичних рухів.

Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Замовника вбивства досі не знайшли. Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів.

Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на стороні терористів воюють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії. Дочка вбитого Жанна Нємцова назвала злочин нерозкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus