USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

У Москві наклав на себе руки один із творців термоядерної бомби

21 Червня 2023 22:46
Одного з творців першої радянської двоступінчастої термоядерної бомби РДС-37 Григорія Клінішова знайшли мертвим у Москві.

Російська пропагандистська агенція ТАСС із посиланням на екстрені служби пише, що науковець покінчив з життям, передає Кореспондент.

«У квартирі на Космодаміанській набережній знайдено мертвим Григорія Клінішова. Смерть фізика-ядерника настала внаслідок самогубства. Він залишив передсмертну записку, яка була поруч із тілом. У ній чоловік попрощався з рідними», – повідомив співрозмовник новинної агенції.

Клінішов народився 1930 р. Він був кандидатом фізико-математичних наук, лауреатом Ленінської премії 1962 р. Клінішов також розробив кілька типів термоядерних зарядів бомб наступних поколінь. Випробування РДС-37 відбулося у листопаді 1955 р. на Семипалатинському випробувальному полігоні, скидання бомби здійснило бомбардувальник Ту-16.

Дата смерті науковця в новині не вказана, але за даними, наведеними у Вікіпедії, це сталося ще 17 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus