USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Москві під час акції протесту за вільні вибори затримали близько 600 людей

27 Липня 2019 19:58
У Москві під час акції опозиції проти недопуску незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи в суботу, 27 липня, затримано щонайменше 599 людей.

Про це повідомляє DW з посиланням на ОВД-Инфо. Кількість затриманих постійно зростає. ОВД-Инфо також оприлюднив й списки затриманих.

Тим часом у московській поліції стверджують, що в акції взяли участь близько 3,5 тисяч людей. Там повідомили, що через порушення громадського порядку були затримані 295 людей, багато з яких, запевняють у поліції, не є жителями столиці Росії.

Ще перед початком акції поліція затримала незареєстрованих кандидатів до Московської міськдуми Дмитра Гудкова, Юлію Галяміну і Любов Соболь, а також директора Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова та муніципального депутата Іллю Яшина та інших політиків.

Поліція застосовувала силу під час зачистки центру Москви. Незареєстрований кандидат Костянтин Янкаускас повідомив у Twitter, що під час затримання його били і намагалися душити. Муніципальній депутатці одного з округів Москви Олександрі Парушиній розбили голову.

Напередодні російські правоохоронці провели низку обшуків у незареєстрованих кандидатів, у тому числі в штабах у Гудкова, Галяміної, Яшина та Соболєва. Також обшуки провели в штабі незареєстрованої кандидатки Любові Соболь та у приміщеннях інших політиків.

Нагадаємо, на мітинг «За допуск на вибори» 20 липня у Москві вийшли понад 22 тисяч людей, прихильники опозиційних кандидатів також щодня збираються на Трубній площі. На неузгоджений мітинг біля мерії Москви 27 липня закликав вийти політик Олексій Навальний, якого заарештували на 30 діб. Вибори до Московської міської ради мають відбутися 8 вересня цього року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus