USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Москві затримали більше тисячі протестувальників

27 Березня 2017 10:35
У Москві кількість затриманих учасників протесту перевищила тисячу осіб, кажуть правозахисники. Більшість затриманих оформили за статтею, що передбачає штраф до 20 тисяч рублів, інформує Уніан.

За попередніми даними організації ОВД-Інфо, яка займається моніторингом політичних переслідувань, в Москві 26 березня на Тверській вулиці і було затримано близько 1030 осіб. Їх розвезли по 51 різних відділеннях поліції.

На даний момент ще не всі затримані відпущені з відділів внутрішніх справ: щонайменше 120 людей (станом на 3:20 ночі за московським часом) залишаються у відділеннях.

За інформацією правозахисників, щонайменше у 22 затриманих ВВС (відділах внутрішніх справ) допитували співробітники Слідчого комітету РФ — за окремими даними, у зв'язку з травмою, яку вдень отримав працівник поліції на Тверській вулиці (СК порушив кримінальну справу за 317 ст. КК).

При цьому затриманим і ставили питання з приводу цілей відвідування протестної акції та отримували вони самі травми під час затримання.

"Більшість уже відпущених з відділень оформили за статтею 20.2 КоАП, яка передбачає штраф до 20 тисяч рублів за "порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів". На них чекає судова тяганина", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, антикорупційні мітинги відбулися 26 березня по всій Росії. Протести пов'язані з публікацією розслідування Фонду боротьби з корупцією про незадекларовану нерухомість глави уряду Дмитра Медведєва.

Тільки в Москві, за різними оцінками, участь у мітингу взяли від 10 до 30 тис. чоловік. За неофіційними даними, на акцію в Санкт-Петербурзі вийшли від 5 до 10 тисяч. Щодо більшості із затриманих будуть складені адміністративні протоколи за статтею 20.2 КоАП Рф (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus